Agenda
Urste Deinsdag dinsdag 3 oktober 2017 vanaf 20:30
Lievekamp, Rabo Zaal
51ste Jeugdprins onthulling zaterdag 11 november 2017 vanaf 15:00
Groene Engel
11-11 bal, Onthulling 53ste stadsprins zaterdag 11 november 2017 vanaf 20:00
Groene Engel
Opening Residentie en bekendmaking boerenbruidspaar zondag 12 november 2017 vanaf 14:00
H3x11
Meer agendapunten >
Urste Deinsdag
Op 3 oktober 2017 organiseert de Osse Volksuniversiteit in samenwerking met de Lievekamp en de Stichting CarnavalsViering Oss “De Ossekoppen”, uit naam van het College van Prefessers van de Ossekoppen Akademie de Urste Deinsdag van oktober.
Wijer leze
De Betere Spelen 2017!
Al Facebook, Instagram of Whatsapp gechecked? Dan heb je het misschien al gezien, want de Hekkesluiters organiseren op zondag 9 juli de Betere Spelen!
Wijer leze
Zondag 25 juni de 4e editie van het Sambafestival Oss
Kom 25 juni 2017 naar het centrum van Oss en dompel u onder in swingende klanken en dans gratis en voor niets vanaf 12:30 uur mee op het opzwepende ritme van de Samba!
Wijer leze
Sjiek Sjantant II
Voor de eerste editie van Sjiek Sjantant was nogal wat uitleg nodig! Carnaval was namelijk weer terug in de Lievekamp in een samenwerking met Stichting Carnavalsviering Oss, Muziekvereniging Hartog, Stichting Oss Cultureel en het theater. Onder het mom van ‘wegens enorm succes geprolongeerd’ vindt Sjiek Sjantant II op zaterdag 20 januari opnieuw plaats in de Lievekamp. Bestel nu al je kaarten!
Wijer leze
IN MEMORIAM: Peter van den Elshout
​Afgelopen zondag overleed op 67-jarige leeftijd Peter van den Elshout, Hofstomer van de Osse Stadsprinsen. Samen met Will heeft Peter onze stichting tientallen jaren ondersteund door de kleding van de Hoogheid en zijn gevolg kosteloos te reinigen. Wij zijn daarin niet de enige: ook andere organisaties konden op hun steun rekenen. Tevens was Peter jarenlang actief binnen de commissie Elf-Elf Bal, Pronkzitting en Smartlappenconcert. Voor al zijn inspanningen zijn wij hem zeer dankbaar en erkentelijk.
Wijer leze
The eXperience BrassBAnd uit Eindhoven wint L’OSS KLINKE EN BLOAZE
Zaterdag 8 april hebben diverse kapellen een geweldige show neergezet, op het L’OSS KLINKE EN BLOAZE. Het was een zeer gezellige en gevarieerde avond. De kapellen hebben zich van de beste kant laten zien, in de hoop winnaar te worden. Maar er kan er maar een de beste zijn, en zij kwamen dit jaar uit Eindhoven: The eXperience BrassBand.
Wijer leze
Uitslag halfvastenoptocht: Feest voor Oijen
De top 3 van de wagens en de eerste plaats van de jeugdwagens gaan allemaal naar de Bokkenrijders Oijen! Daarmee waren zij de grote winnaars na een prachtige halfvastenoptocht. Lees wijer om de volledige uitslag te bekijken.
Wijer leze
PRIMA SFEER BIJ DANSGARDE FESTIVAL IN RAAUW OSSEKAR
Niet alleen de Halvastenoptocht zorgde voor een carnavaleske stemming in Oss. In D’n Iemhof liep gelijktijdig het programma van het 10e Dansgarde Festival. Met bijna 25 garde en showdansen was het een fraai schouwspel. Dansgroepen variërend in de leeftijden vanaf 4 jaar (minioren) tot boven de 25 (senioren) maakten het tot een afwisselende show. Groepen uit Limburg, heel Brabant en tot Gouda toe gaven acte de presence op het podium.
Wijer leze
De Osse Halfvasten 2017
Dit weekend is het zover! Alle remmen gaan l'Oss rondom de Osse halfvastenoptocht. Op zaterdag 18 maart begint het feest in het centrum van Oss met een fantastische line-up van o.a. Snollebollekes, Het Feestteam, De Lawineboys en John de Bever. Zondag 19 maart wordt dit nog een keer dunnetjes overgedaan met de 6de Osse halfvastenoptocht. Deze gaat om 13:11 vanaf de Oostwal van start.
Wijer leze
Dansgarde festival in d'n Iemhof
​Carnavals stichting de Raauw Ossekar zet voor de 10e keer het Dansgarde Festival op de planken van D’n Iemhof. Dansgardes of Dansmariekes zoals ze ook wel worden genoemd uit de wijde omgeving komen hiervoor naar Oss. Showdansen, Gardedansen met de hele dansgroep, maar ook solo’s staan op het programma. Zondagmiddag 19 maart om 12.45 uur start deze wervelende en kleurrijke voorstelling. Vooral bij de showdansen wordt - door de veelal meiden- flink uitgepakt.
Wijer leze
Dit was het Ossekoppenplein voor 2017 of toch niet?!
Inmiddels al negen keer neergezet met talloze vrijwilligers en ook nu kleurde het Ossekoppenplein met de vertrouwde parachutetent weer blauw en geel op de Heuvel. Dit doorslaand succes geeft ieder jaar letterlijk en figuurlijk kleur aan het centrum tijdens carnaval. Sinds 1 maart zal daarom de heuvel, niet alleen meer de heuvel heten, maar ook officieel zijn aangeduid als Ossekoppenplein.
Wijer leze
Nieuw thema 2017-2018
We hebben alle remmen l'Oss gelaten deze carnaval, maar nu het einde nadert maken we het nieuwe thema van komend seizoen bekend: "Kèkt Oss Gaon"! Het nieuwe logo wordt op de Urste Deinsdag van Oktober onthuld, komend seizoen op 3 oktober 2017.
Wijer leze