Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 23 jan 2008

Uit volle borst meezingen tijdens 17e Smartlappenconcert

Op carnavals zaterdag 2 februari 2008 vindt in residentie Vivaldi alweer het 17e Smartlappenconcert plaats waar uiteraard weer de allergrootste meezingers aller tijden vertolkt worden door onze eigen Smartlappers.

Toen tijdens het Osse carnaval van 1992 het eerste Osse Smartlappenconcert werd opgevoerd kon niemand vermoeden dat dit evenement zich zou ontwikkelen tot een vaste waarde in het Osse carnaval. Het is inmiddels uitgegroeid tot een geweldige happening en een van de drukst bezochte carnavals evenementen van Oss. Het Smartlappenconcert is inmiddels ook ver buiten de Osse grenzen bekend en in 2007 werd er door Omroep Brabant TV dan ook uitgebreid aandacht besteed aan het Osse Smartlappenconcert en de Smartlappers.

Alhoewel Frans de Poot en Diny van Hal al sinds het allereerste Smartlappenconcert in 1992 verbonden zijn aan dit evenement nam de bezetting van de Smartlappers pas in 1995 vaste vormen aan. In dat jaar ontstond ook de groepsnaam “De Smartlappers”; vertolkers van smartlappen met een lach en een traan én een knipoog, met als belangrijkste drijfveer het gezellig zingen met elkaar. “De Smartlappers” bestaan tegenwoordig uit: Harry van Ewijk, Diny van Hal, Casper Janssen, Maarten Kling, Nolly Luning, Frans de Poot, Margot Sanders en Inge Ulijn. In de loop der jaren mochten de Smartlappers het podium delen met grootheden van het Nederlandse lied zoals Marianne Weber, Arne Jansen, Corry Konings, Koos Alberts en Jacques Herb.

De Smartlappers zullen tijdens het Smartlappenconcert begeleid worden door het fantastische orkest Koko Blue. Koko Blue heeft in de afgelopen jaren al ruimschoots bewezen tot de top van de Nederlandse coverbands te horen.

In de afgelopen maanden is er weer druk gerepeteerd om weer een verrassend programma in elkaar te zetten. Het concert zal bestaan uit een mix van oude en actuele levensliedjes, allen met een hoog meezing gehalte. “Meer dan ooit hebben we getracht het meezinggehalte optimaal te krijgen en in totaal zullen maar liefst 75 liedjes de revue passeren, waarvan een gedeelte in medley vorm. Iedereen zal met schorre stembanden naar huis gaan.” aldus Casper Janssen van de Smartlappers.

Kaarten voor het Smartlappenconcert zijn verkrijgbaar bij Vivaldi, Molenstraat 81 te Oss.