Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 23 jan 2008

De traditionele Boeren Bruiloft.

Op dinsdag 5 februari zal de traditionele Boeren Bruiloft weer gehouden worden.

C.V. de Kameraadjes zijn dit jaar uitverkoren om het bruidspaar te leveren. Men heeft er veel zin in, en zijn van plan om al het mogelijke te doen om er een geslaagd feest van te maken.

12.00 uur
Eerst zal de familie en verdere (on)genodigden zich verzamelen in cafe “Bellevue”, alwaar wat gegeten zal worden om een goede ondergrond in de maag te verkrijgen. Het zal een feestelijk en gezellig weerzien worden van veel familieleden en bekenden, waarbij U geachte lezer ook meer dan welkom zult zijn. We beginnen rustig met ‘n bakske koffie en wa krentemik.

13.00 uur
Vervolgens gaat men in optocht met boerenkapel “Net d’r Neffe” voorop, door het centrum, naar “Fellini’s”.

13.15 uur
Bij “Fellini’s” zal Adriaan van Hal als gelegheids-ceremonimeester het bruidspaar welkom heten en hen, middels de ondertrouw, wijzen op de vele haken, ogen en valkuilen, die in een (onecht) huwelijk verborgen liggen. Hier begint dus eigenlijk het “opwarmen” voor de bruiloft. De mensen van “Fellini’s” zullen er alles aan doen om het de aanwezigen en in het bijzonder het bruidspaar met uiteraard ook de wederzijdse ouders een aangenaam verblijf te bezorgen. Ook hier zal er aandacht zijn voor de “inwendige mens” waaronder overheerlijke soep.

14.30 uur
Daarna gaat men naar “de Ontmoeting”, waar het bruidspaar door de plaatsvervangend onechte ambtenaar van de burgelijke stand, Z.D.H. Prins Peet d’n Urste, in de onecht verbonden zal worden. Hierna zal het bruiloftsfeest in alle hevigheid losbarsten en kan men het bruidspaar feliciteren met dit pril geluk en zal er veel muziek en entertainment zijn. Hierbij zullen o.a. aanwezig zijn: een groot aantal kapellen, Sjaak & Peer, de Jeugdprins met zijn huppelkes, de winnaar van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival, de Grootvorst van de Raauw Ossekar met dansgarde, Frans de Poot met mede-artiesten en niet te vergeten Z.D.H. Prins Peet d’n Urste, Adjudant Gradje en groot gevolg. Ook hier wordt de maag niet vergeten en zal er roggebrood met spek geserveerd worden.
Het een en ander zal op een vrolijke manier door de ceremoniemeester, Adriaan van Hal, aan elkaar gepraat worden.
In de late middag is er bij “Fellini’s” voor de harde kern nog een after-party oftewel een afzakkers bal met stevige kost.

Wij, als commissie, hopen u allen te mogen begroeten op deze bruiloft en wensen u verder veel plezier met alle carnavals-evenementen, die nog gaan komen.
We danken de horecagelegeheden, waar we gastvrij ontvangen zijn.