Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 25 mei 2008

Historische optocht met zomercarnaval

De stichting carnaval viering Oss bestaat 4 x 11 jaar. Op zondag 1 juni wordt de aftrap gegeven voor een aantal festiviteiten.
Om 13.11 uur start de historische optocht bij de rotonde aan de Raadhuislaan bij het voormalige waterschap kantoor.

Na afloop is er op de Eikenboomgaard (+ 15.11 uur), de straat tussen de Ontmoeting en Fellini’s een zomercarnaval.
Behalve burgermeester en wethouders zijn alle sponsoren uitgenodigd en alle oud prinsen en oud adjudanten van de stad Oss. Ook de oud jeugdprinsen en oud jeugd adjudanten zijn van harte welkom. En niet te vergeten alle deelnemers en bezoekers van de historische optocht worden uitgenodigd het zomercarnaval mee te vieren.
Carnavalstad Oss trots op 9 muziekkapellen
Dat carnaval in Oss leeft, bewijzen de 9 muziekkapellen die Oss rijk is. De meeste geven dan ook acte de presence vanaf ’s middags 15.00 uur tot ’s avonds. Het zomercarnaval sluit om 23.11 uur.
Alle weken wordt enthousiast gerepeteerd op oude nummers die het historische carnavalsgevoel doen beleven.
Zo worden alle liedjes van het Maasland liedjesfestival ingestudeerd om ’s middags uit te voeren met de originele zangers.
Muzikaal middag en avond programma
Maar behalve dat, staan een aantal onvervalste smartlappen en carnavalskrakers op het repertoire van alle Osse muziekkapellen zoals:
  • Zwaaien en zwieren
  • Lieve Frans
  • Blody Mary
  • Och was ik maar ..
  • Huilen is voor jou te laat
  • Nie kniezen nie zeuren
  • Moeder het is weer mis

Behalve DJ Elberco zullen o.a. de navolgende muziekkapellen afwisselend optreden: Vrüg ligt, De Klooiers, BlueBand, Dazeikoe, Hartnekkigtog, de Derde helft.

De historische optocht bestaat uit grote wagens, loopgroepen en individuele deelnemers. De grote wagens zullen tot 18.00 uur te zien zijn op de Eikenboomgaard. Zeker het vermelden waar zijn deelname door de speciaal hiervoor heropgerichte Houtklappers, de Foempers, Doet hier iets, de Krinkelkoppen en nog vele anderen.