Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zaterdag, 26 jan 2013

Inzet alcoholsim​ulator ROC Leijgraaf

Studenten van ROC de Leijgraaf die dinsdag 29 januari naar de locatie aan de Euterpelaan in Oss gaan, maken kans gevraagd te worden om deel te nemen aan een alcoholsimulatietest. Deze zal plaatsvinden in de speciale rijsimulator die op deze dag in de aula aanwezig is en hiervoor door VVN afd. Maasland (regio Oss) is ingezet. Veilig Verkeer Nederland afd. Maasland (regio Oss) wil in samenwerking met ROC de Leijgraaf jongeren wijzen op het gevaar van autorijden onder invloed van alcohol. Daarnaast willen beide partijen ook deze leeftijdscategorie op deze wijze attenderen op de verantwoordelijkheid die ze als weggebruiker hebben.
Veilig Verkeer Nederland afd. Maasland (regio Oss) wil in samenwerking met 
ROC de Leijgraaf jongeren wijzen op het gevaar van autorijden onder invloed van alcohol. Daarnaast willen beide partijen ook deze leeftijdscategorie op deze wijze attenderen op de verantwoordelijkheid die ze als weggebruiker hebben.
 
‘Petje af voor BOB!’
Is een actie van VVN afd. Maasland (regio Oss) om in de carnavalsperiode extra aandacht te schenken aan alcohol en verkeer. Duidelijk moet zijn dat deze twee echt niet samen gaan!
 
Reactietest
In de simulator kunnen jongeren hun rijgedrag testen en aan den lijve ondervinden hoe het voelt om te rijden met alcohol op. Met een reactietest wordt gemeten hoe ze als ‘bestuurder’ reageren tijdens een noodstop.
 
Verleiding
De datum dinsdag 29 januari - een paar weken voor carnaval - is geen toeval. Juist met carnaval is het gevaar en de verleiding om met een glaasje op te rijden extra groot. De actie wordt dan ook ondersteund door de Stichting Carnavalsviering Oss. Stadsprins Edward 1 en zijn gevolg zullen bij de kick-off aanwezig zijn.
 
De voorzitter van het College van Bestuur Peer van Summeren, de voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, afd. Maasland (regio Oss) Jurrien van der Veer en Stadsprins Edward 1 zullen om 10.00 uur plaats nemen in de rijsimulator en daarmee de actiedag officieel openen.
 
Campagne ‘Help Brabant op weg naar NUL verkeersdoden!’
VVN afd. Maasland (regio Oss) blijft zich inzetten voor de campagne ‘Help Brabant op weg naar NUL verkeersdoden!’. Dankzij het blijvend enthousiasme van het hechte team vrijwilligers, in samenwerking met bedrijven en scholen, blijft deze VVN-afdeling ‘van de NUL een punt’ maken!