Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 18 nov 2007

Osse Stadsprins Peet I geïnstalleerd tijdens druk bezocht 11-11 Bal

Naast Professor nu ook 44e Stadsprins van Oss!
OSS, 17 november 2007 - Tijdens een uitverkocht 11-11 Bal in de Groene Engel is afgelopen zaterdag Stadsprins Peet I onthuld door President Robert-Jan Steegman van de SCVO. Om 21.41 uur (11 minuten over half tien) kwam Peet I te voorschijn uit een os die werd voortgetrokken door de historische figuur Jan Tompe. Samen met zijn adjudant Gradje gaat Zijne Doorluchtige Hoogheid Peet de Ossekoppen en Ossenekses voor in het vieren van het 44e Openbaar Carnaval in Oss. Mede door de inbreng van alle Osse kapellen en diverse artiesten duurde het feest tot in de late uurtjes.

Stadsprins Peet I (Pedro Hermkens, 49 jaar) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij is als Doctor in de Chemie werkzaam bij Organon als sectiehoofd van de afdeling Medicinal Chemistry. Binnenkort wordt hij benoemd als deeltijd hoogleraar aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Binnen het Osse carnaval heeft Peet I zijn sporen ruim verdiend: hij was binnen de SCVO voorzitter van de Carnavalskrant en voorzitter van Dweilmoandag. Hij heeft daarna mede aan de wieg gestaan van CV “Doet hier iets”. Later werd hij lid van PCV de Krinkelkoppen waar hij adjudant, Grootvorst en vice-voorzitter is geweest. Momenteel is hij voorzitter van diezelfde Krinkelkoppen en hij prijst zich gelukkig met een goede vice-voorzitter, Frank de Rijk, die het voorzitterschap het komend seizoen zal waarnemen. Peet I kent zijn adjudant Gradje sinds het Osse carnaval van 1984. Sindsdien zijn zij elkaars beste vrienden. Dat geldt ook voor de beider echtgenoten zodat het met de samenwerking wel snor zit.

Adjudant Gradje (Gerard Lagerweij, ook 49 jaar) is getrouwd en ook hij heeft twee kinderen. Hij werkt voor Defensie bij het Korps Mariniers in de rang van Adjudant(!). Als marinier heeft hij - deels samen met zijn gezin - functies vervuld in Engeland en Aruba. Ook is hij uitgezonden in het kader van vredes- en crisismissies. Momenteel is hij werkzaam als vaststeller van de opleidingsbehoefte van alle (nieuwe) opleidingen van het Korps Mariniers. Het carnaval in Oss kent Adjudant Gradje nauwelijks. Op Aruba was hij actief in het bouwen van carnavalswagens en het meedoen aan optochten.

Samen met de zaterdag eveneens geïnstalleerde Jeugdprins Levi en zijn adjudant Ruben willen Peet I en adjudant Gradje zoveel mogelijk Ossekoppen en Ossenekses meenemen in het carnavalsgedruis met als motto"4x11, ut is langer dagge denkt!". De eerste gelegenheid daarvoor is het Maaslands Carnavalsliedjes Festival, georganiseerd door P.C.S "de Raauw Ossekar", op zaterdag 24 november in Café / Zalen De Jong aan de Kromstraat 64 in Oss.