Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug vrijdag, 24 feb 2017

Gouwen Ossekop voor Frank Mientjes

Jaarlijks reikt de Stadsprins de Gouwen Ossekop uit. Deze onderscheiding, in de vorm van een dasspeld, wordt toegekend aan een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het Openbaar Carnaval in Oss. Deze eer viel vorig jaar te beurt aan Adriaan van Hal. Voor hem kregen vele carnavalsprominenten deze hoogste onderscheiding in het Osse Carnaval, zoals Geert Wagemakers (Dalco), Karel-Jan van Kesteren en de Osse Gemeentepolitie (toen we die nog hadden). Het Bestuur en de Commissievoorzitters van de SCVO kiezen gezamenlijk de winnaar van dit kleinood.
Vanwege zijn grote verdienste voor het Osse Openbaar Carnaval hebben Bestuur en Commissievoorzitters van de Stichting CarnavalsViering ‘De Ossekoppen’ besloten om de Dun Gouwen Ossekop 2017 te verlenen aan een man die veel betekend heeft voor het Osse Openbaar Carnaval.

Hij is al vele jaren actief als lid van de Raad van Elf van PCS de Raauw Ossekar. Maakte carnavalsvierend Oss onveilig samen met het pimpteam. Is buiten het carnaval meer dan actief bij KAKO en de dierenambulance, hetgeen zijn voorliefde voor de paardenstaart wellicht verklaart. Maar hij is bovenal de drijvende kracht achter het succesvolle Maaslands Carnavals Liedjes Festival, dat dit jaar zijn 36e editie kende. Kortom, een man waar het Osse Openbaar Carnaval heel veel aan te danken heeft!

Op 18 februari 2017 heeft Zijne Doorluchtige Hoogheid Stadsprins Bennie I dun Gouwen Ossekop 2017 uitgereikt aan Frank Mientjes.