Agenda
Urste Deinsdag dinsdag 1 oktober 2019 vanaf 20:00
De Lievekamp
Meer agendapunten >
Terug vrijdag, 26 jan 2018

OSKARIS XIV JEUGDGROOTVORST BIJ DE RAAUW OSSEKAR

Zondagmiddag is het nieuwste jeugd duo van de Raauw Ossekar onthuld; Oskaris de veertiende en zijn Adjudante gaan samen met hun Jeugd Raad en Ieniemienie Dansgarde een geweldig carnaval vieren. Oskaris XIV is Sten van Herpen en zijn Adjudante is Suus van Dinther.
“Van kleins af aan” trekken ze al samen op. Zo hebben ze elkaar, in de eerste groep, op school leren kennen en waren ze meteen vrienden. Ook bij het KAKO spelen ze samen al jaren samen mee. Dat kan dit carnavalsseizoen niet meer misgaan! Jeugdgrootvorst Sten heeft er veel zin in. Zijn school is het Baken, groep 7 bij Theo en Stephanie en hij is vooral dol op buiten spelen. Wil je Sten trakteren, dan valt een colaatje wel in de smaak. Zijn Adjudante Suus komt van de Sterrebosschool bij juf Anne. Suus vind je wel vaker op het podium; bij Textpierement en ook in het Eftelingtheater.  Muzieksmaak; allebei noemen meteen de Snollebollekes en Sten vindt ook Lamme Frans en Vieze Jack wel top.

Samen hebben zij heel veel zin in om lol en plezier te maken met carnaval. En natuurlijk kijken zij uit naar het scholenbezoek op vrijdag voor het grote feest. Dan mogen zij met de Raauw Ossekar op pad om bij veel scholen een aftrap voor het carnaval te geven. Natuurlijk ook op hun eigen school. En daarna vier dagen het carnaval in de Hille!

Deze zelfde middag is ook de CD van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival gepresenteerd. Met zeven originele Osse carnavalskrakers is dit weer de gadget voor het feestseizoen. Met onder andere winnaar de Feestgangers met “Kik Oss es gaon”. Alle nummers zijn gratis op www.kliknieuws.nl te downloaden.