Agenda
Urste Deinsdag dinsdag 1 oktober 2019 vanaf 20:00
De Lievekamp
Meer agendapunten >
Terug vrijdag, 9 feb 2018

Gouwen Ossekop en Orde van Verdienste

​Afgelopen zaterdag 3 februari is tijdens Ameezing, onder goedkeurend gejuich van de aanwezige carnavalsvierders, de Gouwen Ossekop 2018 en De Orde van Verdienste uitgereikt.

De Gouwen Ossekop 2018 werd uitgereikt aan Frank de Rijk. Frank viel deze eer ten deel vanwege zijn grote verdienste voor het Osse openbaar Carnaval. Hij is al vele jaren actief binnen Prinselijke Carnavals Vereniging De Krinkelkoppen. Hier was hij actief als Grootvorst, Adjudant, Lid van de Raad van Elf, bestuurslid, en allerlei andere nevenactiviteiten. Ook was hij Adjudant van de 32e Stadsprins Zijne Doorluchtige Hoogheid Martijn I. Kortom, een man waar het Osse Openbaar Carnaval heel veel aan te danken heeft! De Gouwen Ossekop heeft dan ook een perfecte nieuwe eigenaar. 

Ook werd er tijdens dit spectaculaire meezing feest, De Orde van Verdienste uitgereikt. Dit jaar aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor het Osse openbaar Carnaval. Onze welbekende, Ina Abrahams! Ina werd, vol trots, onderscheiden door Zijne Doorluchtige Hoogheid Stadsprins Ton I. Het wordt steeds lastiger voor de SCVO om een Orde van Verdienste toe te kennen, mede dankzij het immense aantal vrijwilligers, die in aanmerking komen door hun buitengewone inzet. Waaronder velen die op de achtergrond opereren of waarvan niet opvalt wat hij of zij allemaal doet.

De toekenning van deze bijzondere onderscheiding aan Ina Abrahams zegt dan ook veel over haar bijdrage aan het Osse openbaar Carnaval. Zij is op 11-11 Bal en Ameezing trouw te vinden in de marktkraam, waarmee zij zorgt dat ieder het geliefde blauw-geel kan dragen. Bovendien komen de welbekende ‘runtjes’ van haar borduurmachine, niet alleen die met de Ossekop, maar ook vele commissie-‘runtjes’.

Beiden gefeliciteerd!