Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zaterdag, 23 feb 2019

Gouwe Ossenkop voor Joop van Orsouw & Orde van Verdienste voor Robin Boerboom!

Vanwege zijn grote verdienste voor het Osse Openbaar Carnaval heeft het Bestuur samen met de Commissievoorzitters van de Stichting CarnavalsViering Oss ‘De Ossekoppen’ besloten om de Gouwen Ossekop 2019 te verlenen aan een man die veel betekent en betekend heeft voor het Osse Openbaar Carnaval.....
Betekenen is misschien niet het juiste woord, alhoewel in ‘betekenen’ het woord ‘tekenen’ staat. Tekenen in de zin van vormgeven. Deze man heeft de afgelopen jaren onnoemelijk veel tijd gestoken in de vormgeving van het Osse Carnaval. Talloze logo’s ontsproten van zijn hand, de Carnavalskrant, Ossie, Kalfje, Heuvelklets en vele anderen. Ook zorgde hij voor muzikale vormgeving door mee te doen aan het Maaslands Carnavals Liedjesfestival, welke hij samen met Alice en Marleen dit jaar wist te winnen. De aanhouder wint! Met zijn bijdrage heeft hij het Osse Openbaar Carnaval een nieuwe smoel gegeven, voor die verdienste wordt hij vanavond onderscheiden.

Op 23 februari 2019 heeft Zijne Doorluchtige Hoogheid Stadsprins Gerard I dun Gouwen Ossekop uitgereikt aan:

Joop van Orsouw

Ook kreeg Robin Boerboom deze avond de Orde van Verdienste vanwege zijn jarenlange inzet in de Raad van Elf waar hij uitgroeide tot een rots in de branding. Hij heeft diverse Stadsgrootvorsten bijgestaan in hun taak, altijd op tijd en bewust van zijn taak en rol.