Agenda
Urste Deinsdag dinsdag 1 oktober 2019 vanaf 20:00
De Lievekamp
Meer agendapunten >
Marco Ultzen ontvangt Gouwe Ossenkop tijdens Jubileumreünie 55 jaar!
​Vanwege zijn grote verdienste voor het Osse Openbaar Carnaval heeft het Bestuur met instemming van de Commissievoorzitters van de Stichting CarnavalsViering Oss ‘De Ossekoppen’ besloten om een Gouwen Ossekop te verlenen aan een man die veel betekent en betekend heeft voor het Osse Openbaar Carnaval.......
Wijer leze
Kaartverkoop carnavalsconcert
Er zijn signalen ontvangen dat mensen problemen hebben met het online aanschaffen van kaartjes voor het Carnavalsconcert op 1 maart. Mensen die minder kennis hebben op digitaal vlak kunnen de kaartjes ook fysiek kopen bij de cd-kiosk aan de Schakel 3 in Oss tijdens winkel-openingstijden. Een half uur voorafgaand aan het carnavalsconcert bij de Groene Engel is er ook nog de mogelijkheid om kaartjes te kopen (let hier wel bij op vol=vol).
Wijer leze
Gouwe Ossekop uitgereikt aan Frans en Truus van Bakel
Elk jaar wordt er onderscheiding uitgereikt aan iemand of een organisatie die zich in het bijzonder verdienstelijk heeft ingezet voor het Openbaar Osse Carnaval. Vanwege het 55-jarig bestaan van het Osse Carnaval werd vanmiddag bekend dat er dit jaar meerdere onderscheidingen uitgereikt worden door onze Stadsprins Gerard I! Vanmiddag werd namelijk al de Gouwe Ossekop uitgereikt tijdens een druk bezochte 50+ bal aan Frans èn Truus van Bakel vanwege hun jarenlange verdienste als Hofjuwelier en Hofnaaister aan het Osse Carnaval.
Wijer leze
Reünie 55 jaar Carnaval inclusief inclusief De Smartlappers!
Ter gelegenheid van het 55 jarig bestaan van het Osse openbare carnaval organiseert de Jubileum commissie van de S.C.V.O. een reünie op 22 februari in de Groene Engel. Iedereen die de afgelopen 55 jaar iets heeft betekent voor het openbare carnaval is deze avond uitgenodigd. Zo zullen ook de Smartlappers, inclusief originele leden van het eerste uur, acte de prèsence geven tijdens dit unieke feest.
Wijer leze
Tentoonstelling 55 jaar Carnaval in Oss
Woensdagavond 13 februari  werd onder grote belangstelling de Jubileumtentoonstelling 55 jaor Osse openbare carnaval geopend. De openingshandeling werd verricht door Ere-president Jos van Erp, door middel van het opzetten van een singletje met het allereerste Osse carnavalslied.
Wijer leze
Hap & Stap mè d’n Prins
Op zaterdag 16 februari 2019 gaan Prins Gerard I en zijn Adjudant Frits de inmiddels tot een traditie verworden culinaire tocht ondernemen langs de Osse restaurants en kroegen. Bij het publiek beter bekend als “Hap & Stap mè d’n Prins”.
Wijer leze
Vrijgezellendag Tinus & Caat
Op dinsdag 5 maart is het zover, dan gaan onze Tinus en Caat echt in de onecht verbonden worden! Maar voordat het zover is, willen we het toekomstige paar 2 februari nog eerst verrassen met een gezellige, carnavaleske Vrijgezellendag.
Wijer leze
Dé vrolijkste Kwis komt er weer aan
​Op zaterdag 26 januari vanaf 19.30 uur in Vivaldi presenteert CV ’t Ken Net een kwis vol humor, snelheid en leuke carnavalsfeitjes.
Wijer leze
Sjiek Sjantant III verrassend veelzijdig
Het Osse theater De Lievekamp omgetoverd tot een muziektempel in al zijn mogelijk facetten. Van live-orkest en kapellen, tot solisten- en samenzang, en zelfs dans. Een muzikale avond die garant staat voor veel 'schik mè mekaor'. Dat belooft Sjiek Sjantant III op zaterdagavond 9 februari te worden.
Wijer leze
Caat van de Viswinkel & Tinus van Driek van Toon van Tinuskes
Tijdens de Neij Jaorsreceptie van de Osse Stads- en Jeugdprins in een gezellig volle Groene Engel is zondag 6 januari jl. het Boerenbruidspaar van het 55e carnavalsseizoen bekend gemaakt. Aan het einde van een drietal korte filmpjes werd er door middel van foto’s van collega-bruidsparen afgeteld richting het paar van dit extra feestelijke carnavalsseizoen: Caat van de Viswinkel & Tinus van Driek van Toon van Tinuskes!
Wijer leze
Verloving Boerenbruiloft
​Aan het begin van het nieuwe jaar laat de bekendmaking van ons Boerenbruidspaar niet lang meer op zich laten wachten. Ergens in het Ossenkoppenrijk is een durske druk in de weer om via “Vinder” haar droomboer aan de haak te slaan. Als we de moeder van het meidje mogen geloven staat er tijdens de Neij Joars Receptie een ontmoeting gepland tussen de boer en de boerin.
Wijer leze
Jonge Carnavals talenten gezocht! - P.C.S. de Raauw Ossekar
Carnaval is een feest voor iedereen en zeker de jeugd mag dan voorop lopen. P.C.S. de Raauw Ossekar is op zoek naar een jonge of meisje die het aankomende seizoen als Jeugd Grootvorst Oskaris de XV of Adjudant de scepter wil zwaaien bij het jeugdcarnaval in wijkcentrum de Hille in Oss, waar het carnavalsfeest vier dolle dagen gevierd word en jij overdag als bijzonder persoon zeker niet mag ontbreken.
Wijer leze