Agenda
37e Maaslands Carnavals Liedjes Festival (MCLF) zaterdag 18 november 2017 vanaf 20:00
Oude Theater
Feest zonder Fratsen - CV 't Ken Net zaterdag 25 november 2017 vanaf 20:00
De Groene Engel
Tonproaten 2017 zaterdag 9 december 2017 vanaf 19:00
Vivaldi
Kerstfestijn zondag 10 december 2017 vanaf 13:00
Vivaldi
Ossekoppen Stamtafel maandag 11 december 2017 vanaf 20:11
Open Feest CV de Hekkensluiters zaterdag 16 december 2017 vanaf 20:00
De Groene Engel
Receptie 44 jaar jubileum PCV De Krinkelkoppen zaterdag 30 december 2017 vanaf 14:11
Vivaldi
Vrijgezellendag Boerenbruidspaar zaterdag 13 januari 2018 vanaf 15:00
Centrum Oss
FAQ de Carnavalskwis zaterdag 13 januari 2018 vanaf 19:30
Spiegelzaal, Vivaldi
Sjiek Sjantant II zaterdag 20 januari 2018 vanaf 19:11
Theater De Lievekamp
Meer agendapunten >
Carnaval barst van de tradities.
​Vandaag start weer een nieuwe traditie : de intocht van de Prins in het Ossekoppenrijk.
Wijer leze
Wa hedde gij un mooie veurgevel
Een vrolijk blauw en geel versierde straat tijdens de carnaval(soptochten) maakt het nog gezelliger. Al enkele jaren hangen wij daarom blauw en gele linten aan de lantaarnpalen langs de grootstedelijke optocht. Dit jaar willen wij alle Ossenaren uitdagen om voor de mooist versierde voorgevel te zorgen, deze zal door ons worden beloond met een prijzenpakket met daarin o.a. 2 Ossekoppendassen een Ossekoppenvlag, 2 passe-partouts van de prinselijke residentie voor alle carnavalsdagen. Een pakket met een waarde van ca €66,-
Wijer leze
Klaarstomen voor de Carnaval
De echte carnavalsvierders kunnen er over meepraten, Carnaval is hard werken! Zeker als je alles mee wilt maken ben je de hele dag op pad..
Wijer leze
Pilsje Hoempa: The Battle of de blaaskapellen
Pilsje Hoempa zit erop en de winnaar is bekend. 'Heavy Hoempa' wint de eerste editie van het nieuwe pilsje Hoempa, the Battle.
Wijer leze
Inzet alcoholsim​ulator ROC Leijgraaf
Studenten van ROC de Leijgraaf die dinsdag 29 januari naar de locatie aan de Euterpelaan in Oss gaan, maken kans gevraagd te worden om deel te nemen aan een alcoholsimulatietest. Deze zal plaatsvinden in de speciale rijsimulator die op deze dag in de aula aanwezig is en hiervoor door VVN afd. Maasland (regio Oss) is ingezet. Veilig Verkeer Nederland afd. Maasland (regio Oss) wil in samenwerking met ROC de Leijgraaf jongeren wijzen op het gevaar van autorijden onder invloed van alcohol. Daarnaast willen beide partijen ook deze leeftijdscategorie op deze wijze attenderen op de verantwoordelijkheid die ze als weggebruiker hebben.
Wijer leze
Gilde Osse Carnavalshoreca
OSS - Met de handtekening van de Stadsprins en de uitreiking van medailles is Oss een nieuw gilde rijker: het Gilde van de Osse Carnavalshoreca. Het gilde bestaat uit horecagelegenheden uit het Osse centrum, die het openbaar carnaval een warm hart toe dragen.
Wijer leze
100% LEGAAL; DOWNLOAD GRATIS ZES OSSE CARNAVALSKRAKERS
Zes geweldige Osse liedjes zijn te downloaden vanaf de website van oss/ kliknieuws.nl. Dit is helemaal gratis en wordt aangeboden door de sponsoren die op dezelfde webpagina te vinden zijn. Het zijn de beste zes van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival.
Wijer leze
Jeugdgroot​vorst oskaris IX onthuld
De negende Jeugdgrootvorst en –adjudant van de Raauw Ossekar zijn zondagmiddag bekend gemaakt. Oskaris IX stapte uit het ossekarretje alsof hij nog nooit anders heeft gedaan. Het was dan ook al de tweede keer, enkele jaren geleden was hij al adjudant.
Wijer leze
Vierde Ameezing Concert
Na het grote succes van de afgelopen jaren komt er opnieuw een Ameezing Concert Carnavalesk. Op zaterdag 2 februari vindt in de Groene Engel de vierde editie van het concert plaats.
Wijer leze
Uitnodiging voor de eerste Prinsheerlijke hap- en stapavond
Het goede voornemen voor 2013 is: meedoen aan de allereerste prinsheerlijke hap- en stapavond op zaterdag 19 januari! Een gezellige avond langs meerdere restaurants en cafés in het Osse centrum. We starten om 17.11 uur met een gezamenlijke welkomstborrel op een centrale locatie. Daarna ga je in een gezellig groepje, onder leiding van een SCVO-coach (misschien wel onze stadsprins Edward den Urste), naar de eerste locatie voor een voorgerecht. En daarna...
Wijer leze
Goedgemutste breiwedstrijd
Brei een muts voor het goede doel en win een diner voor twee. In het kader van het Carnavalsthema 2013 'Oss, goed gemutst' organiseert de SCVO voor jong en oud een mutsen brei wedstrijd. Laat je fantasie de vrije loop en brei een mooie, leuke of gekke muts.
Wijer leze
Winterland gaat over in Carnaval!
Vorig jaar hebben we een mooie traditie opgestart: de overdracht van de festiviteiten van Koning Winter aan Prins Carnaval. Een mooi begin van het nieuwe jaar! Stadsprins Edward I en Jeugdprins Milan willen dit met alle carnavalsvierders van groot Oss delen en nodigen daarom iedereen uit om samen met hen om 11.11 uur de symbolische ijspegel warm te onthalen en daarmee de aftrap geven voor een mooi evenement: In Stadscafé De Ontmoeting zijn er optredens van bekende artiesten en kapellenmuziek. Op de ijsbanen kunt u verkleed schaatsen en is er een curlingbaan. Kortom: een feest voor jong en oud.
Wijer leze