Agenda
Urste Deinsdag dinsdag 1 oktober 2019 vanaf 20:00
De Lievekamp
Meer agendapunten >
10de Tonpraotaovond
Op zaterdag 14 december vindt voor de tiende maal in successie de Osse Tonpraotaovend in Party Centrum Vivaldi plaats. Zowel de winnaar van de Zilveren Narrenkap als de Brabants kampioen zullen hun opwachting maken.
Wijer leze
NIEUWE GROOTVORST VAN HET 46E SEIZOEN!
In residentie de Hille van de carnavalsstichting de Raauw Ossekar wordt op zaterdagavond 2 november het Elf Elf bal gevierd. Dan worden elf minuten over tien de namen bekend gemaakt van Grootvorst en Adjudant van het nieuwe carnavalsseizoen. Buiten de Geheimraad kent nog niemand de identiteit van het tweetal.
Wijer leze
FACELIFT MAASLANDS CARNAVALS LIEDJES FESTIVAL
Het creatiefste carnavals feest in Oss heeft een opfrisbeurt gekregen. Dat dit samenvalt met de 33e keer dat dit muzikale evenement wordt gehouden is toeval. Het was echter wel tijd voor verandering. En die heeft de organisatie –ook op aandringen van de deelnemers - grondig doorgevoerd.
Wijer leze
Vierde Tonrede President Stichting Carnavals Viering Oss
Hoogheid, Adjudant, Ere President, Voorzitter en leden van de Hofraad, Prefessers, Oud Hoogheden en Adjudanten, Leden van het College der Ossekoppen, maar vooral Ossekoppen en Ossenekskes, Alaaf! Elf alinea’s, 1.111 woorden om jullie bij te praten over het Osse Openbaar Carnaval. Onze Koning ging me voor met lastige boodschappen tijdens zijn eerste Prinsjesdag, ik mag jullie gelukkig weer bijna alleen goed nieuws brengen.
Wijer leze
In memoriam Jan Hermes
De Stichting CarnavalsViering Oss heeft woensdag 21 augustus 2013 afscheid genomen van Jan Hermes die vrijdag 16 augustus 2013 plotseling is overleden. Die week heeft hij nog zijn 85e verjaardag gevierd en bereikte daarmee de leeftijd van de heel sterken. In maart van dit jaar vierde hij met zijn Greet, hun zoon Hans, schoondochter Patries en de kleinkinderen Jos en Suzanne nog hun diamanten huwelijksfeest. Zijn gezondheidstoestand was broos, maar niets wees op zijn overlijden enige dagen later.
Wijer leze
In memoriam Antoon Elberse
Afgelopen zondag overleed Antoon Elberse op bijna 80-jarige leeftijd. Antoon was als Opperfoemper een markante figuur binnen het Osse Carnaval.
Wijer leze
In memoriam Henny Hermkens-Reijnders
In een paar dagen tijd wordt de Stichting CarnavalsViering Oss geconfronteerd met twee overlijdens. Huub Spoormans 12 juli 2013 en mevrouw Henny Hermkens-Reijnders 13 juli 2013. Beiden speelden een eigen rol in het Osse carnaval. Huub Spoormans vóór de schermen en Henny Hermkens-Reijnders erachter.
Wijer leze
"L'OSS KLINKE EN BLAOZE" KAPELLENFESTIVAL
Ruim 120 muzikanten hebben zaterdagavond in D’n Iemhof voor een prettige geluidsoverlast gezorgd. Zes kapellen uit heel Brabant hebben tweemaal een set van ruim twintig minuten muziek gespeeld. Het muzikale feest is georganiseerd door de Raauw Ossekar samen met HartnekkigTog.
Wijer leze
Kapellen festival "L’OSS KLINKE EN BLAOZE"
Zes kapellen staan op het podium van het door Hartnekkig Tog en de Raauw Ossekar samen georganiseerde kapellenfestival. Als vervolg op het al vijftien keer gehouden MKF is dit een muzikaal feest met een nieuwe naam. Los staat voor geen grenzen, Oss spreekt voor zich, klinke voor een fraai muziekje maar ook voor klinken met de glazen en blaoze is sprekend voor kapellen. L’OSS KLINKE EN BLAOZE dus!
Wijer leze
Uitslag halfvastenoptocht 2013
D'n twidde halfvastenoptocht was weer een geslaagde editie. Hieronder kunt u de uitslag vinden.
Wijer leze
Succesvolle zesde editie dansgarde festival
Zondagmiddag was het podium van D’n Iemhof geheel gereserveerd voor jeugdige danseressen. Op het dansfestival van de Raauw Ossekar werden de hele middag gardedansen en show dansen vertoond. Afgewisseld met enkele solo dansen was het een kleurrijk spektakel met veel jonge talenten.
Wijer leze
Commissaris van de Koningin naar Halfvastenoptocht Oss
Op uitnodiging van de Stichting Carnavals Viering Oss is Wim van de Donk, Commissaris van de Koningin Noord-Brabant, op zondagmiddag 10 maart te gast in Oss tijdens de 2e Halfvastenoptocht. Naast zijn vrouw, zal Van de Donk vergezeld worden door Rob van der Laar met zijn echtgenote. Van der Laar is voorzitter van de Brabantse Carnavals Federatie.
Wijer leze