Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Tip's 50ste Stadsprins
President Robert-Jan Steegman geeft tot de onthulling, iedere dag om 11:11 uur een tip vrij over de 50ste stadsprins van Oss.
Wijer leze
De Ossekoppen Akademie heeft zijn dôrde prefesser
Het is inmiddels al weer een traditie dat tijdens de Urste Deinsdag van oktober, na de tonrede van de President, de nieuw beoogde prefesser zijn orasie doet.
Wijer leze
11-11 bal nabij
Zo langzamerhand begint bij de carnavalsvierder het bloed weer te kriebelen. Als de blaadjes gaan vallen en het weer kouder en guurder wordt beseft iedere carnavalsvierder: de komst van de nieuwe Stadsprins is nabij!
Wijer leze
Openingsfeest CV de Hekkesluiters
Aan: Leden van CV de Hekkesluiters Osse carnavalsverenigingen Osse kapellen Raad Carnavals Overleg (RCO) Vrienden van het Osse Carnaval (VOC) Stichting Carnavalsviering Oss (SCVO) ZDH Stadsprins Nog Onbekend I, zijn adjudant en zijn gevolg En alle andere Ossische feestvierders
Wijer leze
NIEUWE GROOTVORST RAAUW OSSEKAR BEKEND: GROOTVORST LEON DUN URSTE
De eerste nieuwe hoogheid van het Osse carnaval is bekend. Bij de Raauw Ossekar is zaterdagavond Grootvorst Leon dun Urste gepresenteerd aan publiek en Raad van Elf. Samen met zijn adjudant Jack wordt het een druk jaar met vele feestelijkheden.
Wijer leze
Bekendmaking van de nieuwe grootvorst(in) Krinkelkoppen
Op zaterdag 9 november 2013 maakt prinselijke carnavalsvereniging de Krinkelkoppen uit Oss haar nieuwe grootvorst bekend. Wij willen graag het evenement onder uw aandacht brengen en hopen dat u redactioneel aandacht aan het evenement kunt schenken.
Wijer leze
10de Tonpraotaovond
Op zaterdag 14 december vindt voor de tiende maal in successie de Osse Tonpraotaovend in Party Centrum Vivaldi plaats. Zowel de winnaar van de Zilveren Narrenkap als de Brabants kampioen zullen hun opwachting maken.
Wijer leze
NIEUWE GROOTVORST VAN HET 46E SEIZOEN!
In residentie de Hille van de carnavalsstichting de Raauw Ossekar wordt op zaterdagavond 2 november het Elf Elf bal gevierd. Dan worden elf minuten over tien de namen bekend gemaakt van Grootvorst en Adjudant van het nieuwe carnavalsseizoen. Buiten de Geheimraad kent nog niemand de identiteit van het tweetal.
Wijer leze
FACELIFT MAASLANDS CARNAVALS LIEDJES FESTIVAL
Het creatiefste carnavals feest in Oss heeft een opfrisbeurt gekregen. Dat dit samenvalt met de 33e keer dat dit muzikale evenement wordt gehouden is toeval. Het was echter wel tijd voor verandering. En die heeft de organisatie –ook op aandringen van de deelnemers - grondig doorgevoerd.
Wijer leze
Vierde Tonrede President Stichting Carnavals Viering Oss
Hoogheid, Adjudant, Ere President, Voorzitter en leden van de Hofraad, Prefessers, Oud Hoogheden en Adjudanten, Leden van het College der Ossekoppen, maar vooral Ossekoppen en Ossenekskes, Alaaf! Elf alinea’s, 1.111 woorden om jullie bij te praten over het Osse Openbaar Carnaval. Onze Koning ging me voor met lastige boodschappen tijdens zijn eerste Prinsjesdag, ik mag jullie gelukkig weer bijna alleen goed nieuws brengen.
Wijer leze
In memoriam Jan Hermes
De Stichting CarnavalsViering Oss heeft woensdag 21 augustus 2013 afscheid genomen van Jan Hermes die vrijdag 16 augustus 2013 plotseling is overleden. Die week heeft hij nog zijn 85e verjaardag gevierd en bereikte daarmee de leeftijd van de heel sterken. In maart van dit jaar vierde hij met zijn Greet, hun zoon Hans, schoondochter Patries en de kleinkinderen Jos en Suzanne nog hun diamanten huwelijksfeest. Zijn gezondheidstoestand was broos, maar niets wees op zijn overlijden enige dagen later.
Wijer leze