Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
John F Kennedyschool wint liedjesfestival voor de jeugd
De JF Kennedyschool heeft het Maaslandsliedjesfestival voor de jeugd gewonnen. De tweede plaats ging naar de Sterrebosschool. De Teugelaar, die voor de eerste keer mee deed, won de derde plaats. Deze nummers 1, 2 en 3 mogen optreden op het Sokkenbal op carnavalsmaandag voor een volle Russeheuvel. Het was voor de jury dit jaar een bijzonder moeilijke opgave om de winnaar aan te wijzen. De einduitslag lag na de telling van alle juryrapporten heel dicht bij elkaar. Het niveau lag dit jaar dan ook bijzonder hoog en het was goed te zien dat er ook erg veel aandacht was besteed aan kleding en dans. Iedereen kreeg direct commentaar van de jury wat het voor de deelnemers nog spannender maakte. Het rode draadspel werd terecht gewonnen door de Pius X.
Wijer leze
Gouwe Ossekop voor Laura Angenendt
Tijdens het A-Meezing Concert Carnavalesk op zaterdagavond 11 februari 2012 in de Groene Engel is de Gouden Ossekop uitgereikt aan Laura Angenendt. Elk jaar kiest de Stichting Carnavals Viering Oss een persoon of vereniging die door zijn of haar bijzondere verdiensten voor het Carnaval van het Ossekoppenrijk de Gouden Osssekop heeft verdient. Laura Angenendt heeft op een aantal fronten met haar inzet bijgedragen aan de positieve groei van het Carnaval in Oss. Zo stond zij samen met haar partner René van Hinthum aan de wieg van Carnavalsvereniging “ `t Kennet “ . Intussen is dit een van de grootste en zeker ook een van de actiefste Carnavals verenigingen van het Ossekoppenrijk. Optredens op het Maasland Carnavals Liedjes Festival, prijzen bij de grootstedelijke optocht en successen op de verschillende pronkzittingen zijn hiervan het levende bewijs. Ook is er met “ `t Kennet “ verjonging gekomen in het Osse Carnavals gebeuren.
Wijer leze
De vlag mag uit!
Wist u dat de vlag weer uit mag? De Ossekoppenvlag dan natuurlijk. Die met de Ossekop of gewoon de geel met blauw; het mag allemaal. De 11 dagen voor as-woensdag mag, of eigenlijk moet, de vlag wapperen. Onze hoogheden zijn bij hun paleizen en residentie vandaag persoonlijk de vlag gaan hijsen! Wij, de gewone mensen mogen het zelf doen.
Wijer leze
op bezoek bij de commissaris
Op donderdag 2 februari j.l. zijn we met 3 afgevaardigden van de SCVO (te weten ; Dook I, Adj. Antoon en President R.J. Steegman) ontvangen op het provinciehuis in Den Bosch door de CvdK , Dhr. Van de Donk. Alle bij de BCF (Brabantse Carnaval Federatie) aangesloten verenigingen waren daar aanwezig met Prins en Adjudant en/of narren. Een bont gezelschap van mooie tenues en vooral veel veren. Dhr. Van de Donk heeft ons een hart onder de riem gestoken voor het komende carnaval, en heeft ons bij voorbaat bedankt voor het “regeren” van Brabant tijdens de carnavalsdagen.
Wijer leze
Hoogheden in het diepe gegooid?!
Stadsprins Dook d‘n Urste en zijn adjudant Antoon hebben maandagavond een proefduik gemaakt in het Golfbad in Oss. Samen met Jeugdprins Cas en zijn adjudant Joop werden zij begeleid door leden van duikvereniging De Waterman. De Prinsen, hun adjudanten en grootvorst Roel Boerboom kregen aan de waterkant van het instructiebad eerst een korte uitleg over het duikmateriaal. Daarna gingen ze allemaal onder begeleiding van een Waterman-instructeur het water in.
Wijer leze
Het 50+ bal weer een schot in de roos!
De 50-plussers werden zondag 5 februari 2012 in de hal van de Spieghelsalon van Vivaldi, de residentie van de S.C.V.O. ,verwelkomd met gezellige accordeonmuziek. De Spieghelsalon was prachtig versierd en de tafels voor de gasten zagen er uitnodigend uit. De commissie zorgde dit jaar voor een verrassing: de gasten werden bij binnenkomst op de foto gezet door de hoffotograaf Hans van de Brink. Later in de middag werden de foto’s aan de gasten uitgereikt. De medewerkers in de bediening zagen er verzorgd en herkenbaar (met badge) uit. Alles was tot in de finesses geregeld. Nog voordat Prins Dook I en zijn gevolg de feestzaal binnentrad, werd er al volop gedanst.
Wijer leze
Investering Bouwhal goed besteed
Op uitnodiging van de S.C.V.O. “De Ossekoppen “ kwamen zaterdag 28 januari2012, 2 wethouders en een aantal raadsleden naar de bouwhal voor carnavals wagens van de S.C.V.O. Tijdens de opening in november 2011 van de bouwhal was dit initiatief ontstaan. Na een welkomswoord door de president van de S.C.V.O. en koffie met dikke mik bezocht het gezelschap de diverse hallen. Frank de Rijk van de combinatie de Krinkelkoppen/Foempers en Willem van Loon van “dan hedde ok we' “ gaven een indruk hoe wagens worden opgebouwd. Bij C.V. “`t Kennet” deden Marijn Pittens en Chris Bolmans het bouwproces van de wagens uit de doeken. Wethouder Rene' Peters en Reina de Bruijn waren onder de indruk van wat er aan de Gewandeweg met de financiele bijdrage van de Gemeente Oss is gerealiseerd.
Wijer leze
Hij komt! Op woensdag 8 februari!
A.s. woensdag verschijnt in eeen oplage van 26.000 de S.C.V.O. Carnavalskrant als extra editie bij weekblad “De Regio Oss”. Met veel aandacht voor de Carnavals evenementen in het Ossekoppenrijk o.a. alles over struinen en dweilen in de sfeer van de Bende van Oss op dweilmaondag in de binnenstad van Oss. En veel te vertellen over de Boeren Bruiloft en de Boeren mert op het Ossekoppenplein. Op de hart pagina van de Carnavals krant staat een bijzondere kaart van de route van de groot stedelijke carnavals optocht. Natuurlijk ontbreekt Preffesser Piet Praot niet met veel historische anekdotes. Laat je woensdag 8 februari verrassen door de 32 pagina`s, die de carnavalskrant telt.
Wijer leze
Programma boerenbruiloft 2012
Wij goan trouwe. Dien van Harry d’n Keukenboer & Gradus d’n Vleeschhouwer Deinsdag 21 februari 2012 Kum de ôk? Ge bent van harte welkom!
Wijer leze
Trapjes en elfjes?!
Niet dat de Raod van halluf elluf en de dames van Between niet zonder hulpmiddelen in hun bus kunnen komen, maar a.s maandag 6 februari 2012 verwachten ze hoogbezoek. En omdat ze bang zijn dat Prins Dook 1 en zijn adjudant Antoon niet zo lenig zijn als de jonge garde hebben ze aan de leerlingen van het hooghuis locatie Zuid gevraagd om een solide trap te maken. Woensdag middag om 16.00 uur is de trap bij het Hooghuis door een afvaardiging van de Raod van halluf elluf afgehaald. Daarna is de hele raod van halluf elluf naar Kaatsheuvel vertrokken om daar te genieten van de Winter Efteling .
Wijer leze
Het centrum maakt zich op voor carnaval.
Het duurt nog slechts 3 weken en dan is het zo ver. Carnaval! Zaterdag jl zijn in het Osse centrum de narrenkappen alvast geplaatst. De technische commissie kreeg hulp van de commissie fondsenwerving SCVO en de Raod van Elluf. Mooi op tijd voor het dweilen. Het geeft het centrum extra sfeer en de sponsors worden op deze mannier ook nog eens bedankt. Kortom: genoeg reden om narrenkappen te plaatsen.
Wijer leze
44 jarig jubileum ROK
Op zaterdagavond 4 februari viert carnavalsstichting de Raauw Ossekar haar 44 jarig jubileum met een grote feestavond. Feestband HIKE, ook bekend van het nummer “lekker in de zon” zorgt voor een avondvullend programma. Muziek van nu en toen, uitgevoerd in een swingende opeenvolging van hits en meezingers. Kijk maar vast voor een impressie op www.hike.nl. Heb jij zin in een geweldig feest, kom dan naar D’n Iemhof in Oss. De entree is voor iedereen gratis, daar heeft de feestvierende organisatie alvast voor gezorgd! Aanvang 20.30 uur.
Wijer leze