Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
een goed begin...
Een goed begin is het halve werk. Dat is wat onze hoogheden hebben moeten gedacht. Samen met nog zo'n 200 moedige mannen en vrouwen nam,en ze deel aan de nieuwjaarsduik in de Geffense Plas om zo het jaar goed in te luiden. Hoogheid Dook dun Urste en zijn adjudant Antoon zijn dus niet de flauwste, wat veel goeds beloofd voor het komende carnaval.
Wijer leze
inschrijven voor de jeugoptocht
Beste jongens en meisjes. Op zaterdag 18 februari om 14.00 uur gaat de 3e Jeugd Carnavals optocht van start. Vanaf nu kun je jezelf inschrijven op onze site www.scvo.nl Ben jij er bij?? Of doe je mee met héél je klas? Zorg dat je er bij bent!
Wijer leze
Carnaval op winterland
Graag nodigen wij jullie uit op Winterland om op 8 januari 2012 de overdracht van de ijspegel aan Stadsprins Dook I bij te wonen. Dit is de symbolische overdracht van koning winter aan prins carnaval en zal worden opgeluisterd met een dag vullend programma voor jong en oud op Winterland. Er zijn tal van verschillende vormen van muzikale intermezzo's. Voor de jeugdigen en de ouderen is er verkleed schaatsen (gratis) waar ook een prijs mee te winnen is. Daarnaast zal er een carnavals uitmarkt zijn waar er te shoppen is voor carnavals-benodigdheden, -informatie, Dikke Mikken, kaartjes en andere carnavals-acties.
Wijer leze
Eerste Osse Halfvastenoptocht
​In een extra vergadering heeft het Bestuur van de Stichting Carnavals Viering Oss ‘De Ossekoppen’ (SCVO) besloten om op 18 maart 2012 de Eerste Osse Halfvastenoptocht te organiseren. Hiermee wil de SCVO bereiken dat de traditie van een Halfvastenoptocht voor Noord Oost Brabant behouden blijft.
Wijer leze
Tonpraotavond genoeglijk avondje uit.
Met het thema “ de kracht van acht “ sloeg het Illuster Bruurschap de spijker op de kop. De organisatie van de 8e Tonpraotavond had met de acht Tonpraoters een goede keuze gemaakt. Aan de lachsalvo`s in de zalen van Residentie Vivaldi was te merken dat alle “Buuts” bij het publiek in de smaak vielen. The BlueBand zorgden voor de muzikale warming up. Maar bij de start en aan het eind van elke act werd de artiest op Carnavaleske wijze muzikaal begeleid. Door de spreekstalmeester werd Koen Verstappen als eerste aangekondigd. Als d`n dokter klapte hij hilarische belevenissen uit de school.
Wijer leze
Komt de Halfvasten optocht naar het Ossekoppenrijk ?
Sinds de organisatie van de halfvasten optocht in Zeeland afstand genomen heeft van de traditionele Carnavalsoptocht onderzoeken de President van de S.C.V.O Robert Jan Steegman en de voorzitter van de optocht commissie Joris Teulings de mogelijkheid om dit evenement toe te voegen aan de agenda van het Ossenkoppenrijk. Met de jaarlijkse Carnavals optocht op de Zondag van Carnaval heeft Oss al een publiekstrekker van jewelste. Met meer dan 20.000 bezoekers betekent dit het 3e belangrijkste jaarlijkse evenement in Oss.
Wijer leze
vautjes
Helaas zijn er wat foutjes geslopen bij de verwerking van alle carnavals activiteiten. Zo hebben er wat misvattingen gestaan op onze website en is tot onze grote spijt e.e.a. fout in de flyer komen te staan. Vooral PCV de Raauw Ossekar is hier de dupe van geworden. Onze agenda is weer op orde, duizenden flyers terug roepen is onmogelijk. onze excuses voor het ongemak.
Wijer leze
Win kaarten voor de Tonpraotaovond
De SCVO heeft enkele kaarten weten te bemachtigen voor de Tonpraotaovond op 10 december as in Vivaldi. Deze kaarten worden verloot onder alle volgers Twitter en Facebook. Wat moet je doen: Volgens ons op Twitter en retweet het bericht waarin we vertellen over deze actie. Of: vind onze Facebookpagina leuk en deel het bericht over deze actie. Doe je het allebei dan maak je nog meer kans.
Wijer leze
WORDT JIJ DE JEUGDGROOTVORST VAN DE RAAUW OSSEKAR?
P.C.S. de Raauw Ossekar is op zoek naar jongens of meisjes die carnaval op een bijzondere manier willen meemaken. Er wordt namelijk gezocht naar een duo dat het leuk vindt om dit seizoen Jeugdgrootvorst en –adjudant bij de Raauw Ossekar te zijn. Jongens en meisjes van 10 – 12 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden. De Jeugdgrootvorst en zijn Adjudant worden gekozen door een zeer speciale geheimraad. Zij zijn tenslotte een seizoen lang de bijzondere vertegenwoordigers van deze Osse carnavalsstichting. Met alle eretekenen die bij de functie horen, zoals de medailles, een scepter en kleding die bij hoogwaardigheidsbekleders past. Alle regels die erbij horen zijn op te vragen bij de Raauw Ossekar: president@raauwossekar.nl.
Wijer leze
Boek presentatie Oss op zunne Kop
Zaterdag 26 november 2011 was een historische dag voor Carnaval Vierend Oss. Na een aantal jaren van hard werken werd de bouwloods voor de Osse optocht geopend. Deze gelegenheid werd door Piet van Lijssel aangegrepen om zijn boek te presenteren. Met het aanbieden van het historisch document aan Prins Dook 1 en Cas 1 kreeg de pas benoemde “Preffesser”, die aandacht die hij en het boek verdient .
Wijer leze
Gouwe Ossekop voor Hans Boerboom
Hans Boerboom heeft zaterdagmiddag de Gouden Ossenkop van Stichting Carnavalsviering Oss gekregen. Hans krijgt zijn onderscheiding voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan de tot stand koming van de nieuwe bouwhal. Hij zei de onderscheiding met trots te zullen dragen, maar zal altijd weten dat het nooit was gelukt zonder de inzet van vele vrijwilligers. Die laatste zette de handen eens stevig op elkaar voor hun Hans. Ook dat deden ze vrijwillig.
Wijer leze
Bouwhal officieel geopend
Tijdens de officieele opening van de Bouwloods op zaterdag 26 november 2011 waren er alleen maar blije en trotse gezichten in de ontvangst ruimte het Jan Hermes Attelje. Om dit resultaat te bereiken waren er 26 jaar van lobbyen en overleg aan vooraf gegaan. Jos van Erp, de oud president van de S.C.V.O. “ De Ossekoppen “ heeft altijd gestreden voor een waardige bouwhal. Toen hij in het verleden een bezoek gebracht had aan Aalst in Belgie heeft hij daar gezien wat een goede accomodatie betekent voor het voortbestaan en de kwaliteit van de Carnavals optocht. In Hans Boerboom, oud stadsprins van het Ossekoppenrijk, vond hij zijn medestrijder voor een heuse bouwhal.
Wijer leze