Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
In Memoriam Jan Paap
Op 9 juli overleed op 85-jarige leeftijd Jan Paap. Jan Paap heeft een grote verdienste binnen het Osse Openbaar Carnaval. Binnen de Stichting Carnavals Viering Oss was Jan vele jaren actief als lid van de Raad van Elf, voorzitter van de Technische Commissie en als laatste voorzitter van de Seniorencommissie. Samen met zijn vrouw Sonja, die onder andere Hoffotografe was, heeft Jan veel werk verzet om Carnaval in Oss mogelijk te maken. Bestuur en medewerkers van de SCVO zijn hem daarvoor zeer dankbaar en gedenken Jan daarom vol respect. Wij wensen Sonja alle sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies. Robert-Jan Steegman President Stichting Carnavals Viering Oss
Wijer leze
Ina Abrahams koninklijk onderscheiden
Op 29 april jl heeft Ina Abrahams uit handen van de Osse burgemeester Klitsie de versierselen ontvangen die horen bij de Orde van Oranje Nassau. Ina bemenst samen met haar man Willie, ook geen onbekende binnen de SCVO, de marktkraam van onze stichting. Maar ook elders is Ina al jaren aktief.
Wijer leze
Wie kleed ons aan?
Carnaval is voor iedereen alweer voorbij, maar de voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn alweer begonnen. Dat geldt natuurlijk ook voor ons, de Prinsengarde. Wij zijn een groep van 6 enthousiaste meiden die de eervolle taak hebben de stadsprins van Oss te mogen begeleiden bij zijn bezoeken, waar wij een spetterende dans laten zien. Zoals veel mensen willen ook wij met de tijd mee gaan en wordt het tijd voor verandering, nieuwe kostuums! Hierbij willen we graag jullie hulp inroepen. Wij willen jullie vragen mee te denken over nieuwe kostuums en jullie ideeën naar ons op te sturen. Als jou ontwerp gekozen wordt komen wij als tegenprestatie in onze nieuwe kostuums dansen!
Wijer leze
Ossekoppenplein in Zeeland
Zondag 3 april is er weer de halfvastenoptocht in Zeeland. De mooiste optocht van de regio, omdat er alleen maar winnaars mee doen. Nieuw dit jaar is dat de Ossekoppen dit jaar een eigen Ossekoppenpleintje krijgen. De organisatie heeft ons een prachtige plek langs de route gegeven. Deze locatie is de parkeerplaats bij AMARANT ( BIJ VAN BOEKEL 100 METER DE ROUTE OP AAN DE LINKER ZIJDE).
Wijer leze
DANSFESTIVAL BIJ DE RAAUW OSSEKAR
Zondagmiddag 27 maart is D’n Iemhof het podium voor het vierde Dansgarde festival van de Raauw Ossekar. Om een uur ’s middags wordt het dansfeest geopend door de hoogheden van de carnavalsstichting. Solodansen, gardedansen en showdansen worden aan het publiek getoond door ruim 100 danseressen.
Wijer leze
KRANTENWISSELTROFEE
Een 36-tal gemeenten heeft zich ingeschreven voor de Krantenwisseltrofee Noord-Brabant 2011. Dit creatieve, carnavalekse en ludieke evenement is opgezet om te kijken wie de beste krant, bloaike of buukske van Noord-Brabant heeft gemaakt. Ook de SCVO heeft haar carnavalskrant ingezet.
Wijer leze
Terugblik op Carnaval 2011
Onze president, Robert-Jan Steegman, heeft op verzoek van het Brabants Dagblad een terugblik geschreven op het carnaval van dit jaar Het Artikel vind u in genoemde krant van 12 maart 2011 op pagina 31. Maar u kunt het Artikel natuurlijk ook hier lezen.
Wijer leze
CarnaBal foto's online
Het was zondag weer lekker uit je dak gaan in De Rusheuvel. Daar werd voor de derde keer het CarnaBal georganiseerd met wederom een 350 jeugdige bezoekers. Vanaf 19.30 uur stonden de jongeren al ongeduldig te wachten tot de zaal open ging en het feestje kon beginnen. Een ontmoeten van klasgenoten en met je vrienden los gaan op de verlichte dansvloer. Dát is CarnaBal ! De intiemere sfeer die Edwin Keizer heeft gecreëerd nodigt al snel uit tot dansen. Ook rondom de dansvloer wordt er flink gedanst en hier en daar loopt af en toe een kleine polonaise.
Wijer leze
OSS EN IK, DAS DIKKE MIK
Carnaval thema voor 2012 is al bekend. In het Ossekoppenrijk wordt voortvarend gewerkt. Tijdens de afsluiting van het Carnaval 2011, dus bij de verbranding van d`n os, wordt het nieuwe thema voor Carnaval 2012 al bekend gemaakt. Het thema krijgt steeds meer betekenis in het Carnaval van het Ossekoppenrijk. Niet alleen zien we het terug in de grootstedelijke optocht, maar ook spelen tekstschrijvers van het Maasland Liedjes Festival met de woorden van het thema.
Wijer leze
Twee prachtige optochten in Oss
Oss heeft weer twee echte optochten. Iets waar we best wel trots op mogen zijn. Zaterdagmiddag was er de twee editie van de jeugdoptocht. Na het zien hiervan kan niemand meer zeggen dat carnaval niet leeft bij de jeugd. Wat een mooie optocht, wat een kwaliteit. Wat meer volk langs de kant en je weet niet meer naar welke je staat te kijken. Ook zondag trok er weer een prachtige optocht door het Ossekoppenrijk. Ook hier viel weer veel te genieten van prachtige wagens en vele schitterende loopgroepen.
Wijer leze
de Malle molen
Met Carnaval is het feest. Zo ook voor molenaar Ley van molen Zelden Rust aan de kruisstraat. Hij heeft "zijn" molen feestelijk versierd met echte Osse vlagkes. Het is nu nog leuker om richting stad te gaan, met al dat blauw en geel aan de molen.
Wijer leze
Zilveren Pul voor SOC
Tijdens het bedrijvencarnaval van de SCVO is vanavond de Zilveren Pul uitgerijkt aan de Stichting Oss Cultureel (SOC). De Zilveren Pul wordt jaarlijks door de SCVO namens Heineken uitgereikt aan die organisatie die Oss op bijzondere wijze op de kaart heeft gezet. Dit jaar gaat deze onderscheiding naar het SOC omdat ze Oss en omgeving de gelegenheid geven om te genieten van voorstellingen op hoog niveau, waar lokaal talent op professionele wijze wordt begeleid.
Wijer leze