Agenda
11e Dansgarde festival zondag 4 maart 2018 vanaf 12:00
D'n Iemhof
Halfvastenfeesten zaterdag 10 maart 2018 vanaf 20:00
Centrum Oss
Halfvastenoptocht zondag 11 maart 2018 vanaf 13:00
Centrum Oss
Halfvasten Gevelconcert zondag 11 maart 2018 vanaf 17:00
Centrum Oss
Feestelijke prijsuitreiking Halfvastenoptocht zondag 11 maart 2018 vanaf 20:00
Centrum Oss
Jubileumfeest De Raauw Ossekar zaterdag 14 april 2018 vanaf 20:00
‘t Oude Theater
Meer agendapunten >

Ossekoppenplein op d'n Heuvel

Al geruime tijd wordt de Heuvel tijdens de carnavalsdagen omgetoverd tot Ossekoppenplein, een grootse verzamelplek voor Osse carnavalsvierders. Met behulp van een overkapping worden het podium, de Oss op zunne Kop, de mensenmassa en uiteraard: de bar, beschermd tegen weersinvloeden.

Door voor iedere carnavalsdag iemand anders tot dagvoorzitter te benoemen, krijgt elke dag een ander tintje mee. Commissie Ossekoppenplein, of afgekort cie OKP, bestaat uit een flinke groep enthousiaste vrijwilligers waarvan er zodoende vier de kar trekken. Hieronder het programma dat tot nu toe bekend is voor dit jaar, specifieke tijden zullen nog volgen.

Vrijdag 9 februari 2018: Heuvelklets

Klanten en relaties ontmoeten in carnavaleske sferen? Een voorproefje op het komende Carnaval? Even Carnaval en dan op weg naar de sneeuw? Heuvelklets trapt de vrijdag voor carnaval af op het Ossenkoppenplein!

Zaterdag 10 februari 2018: Keinderdweilen en de Jeugdoptocht.

Zaterdag staat in het teken van de Osse jeugd en Jeugoptocht. Meestal na het middaguur maken de Jeugprins en zijn Adjudant hun opwachting op het Ossekoppenplein. Ook start het Keinderdweilen, waar een middagprogramma wordt vertoond vol verrassingen, spetterende show, carnavalsmuziek en dans. Nadat de gehele optocht binnen is gekomen vind de prijsuitreiking plaats.

Zondag 11 februari 2018: De Grootstedelijke Optocht en de prijsuitreiking

De zondagmiddag op het Ossenkoppenplein staat in het teken van de optocht. Er worden vele acts vertoond waar zowel de muziek, komiek en dansliefhebber van kan genieten. Richting de avond vindt de uitreiking van de Grootstedelijke optocht plaats, waarna de dag feestelijk wordt afgesloten.

Maandag 12 februari 2018: Dweilen

Dweilen? Ik zou beginnen op het Ossekoppenplein! Maandag staat in het teken van dweilen, ook dit jaar belooft het weer druk te worden, dus haal je dweilkaart snel!

Dinsdag 13 februari 2018: Boerendag met Boerenspelen en Boerenbruiloft

Het bruidspaar wordt officieel op het Ossekoppenplein in de onecht verbonden door de Stadsprins, waarna er gelegenheid zal zijn voor felicitaties en uiteraard een lekker stuk taart! Er zullen die middag ook nog een aantal mooie optredens voorbij komen, en er worden traditiegetrouw heerlijke 'boeren'-hapjes geserveerd op het plein.

Het boerenbruidspaar van dit jaar Cisca van d'n Worstdroaier en Driek d'n Fruitboer.