Agenda
Dweilzoaterdag zaterdag 14 september 2019 vanaf 14:00
Centrum Oss
Urste Deinsdag dinsdag 1 oktober 2019 vanaf 20:11
De Lievekamp
Das GrOSSe Oktoberfest zaterdag 26 oktober 2019 vanaf 18:00
11-11 bal, Onthulling 56e stadsprins zaterdag 16 november 2019 vanaf 20:00
Tonpratersavond vrijdag 6 december 2019 vanaf 20:15
De Lievekamp
Tonpratersavond zaterdag 7 december 2019 vanaf 20:15
De Lievekamp
Ameezing Concert Carnavalesk zaterdag 15 februari 2020 vanaf 20:00
Meer agendapunten >

Gilde Osse Carnavals Horeca

Horecaleden zijn herkenbaar door een bordje met het logo van het GOCH, ook wel Ut Gilde genoemd, wat aan de gevel is bevestigd. Bijna alle horeca-ondernemers in en rond het Osse centrum zijn lid! 

De commissie GOCH organiseert jaarlijks samen met de horecaleden enkele evenementen. 

Allereerst in januari het lekkerste evenement van het seizoen: “Hap en Stap”. Met Prins, Adjudant en zijn gevolg en verder iedereen die zich aanmeldt, wordt een culinaire tocht gemaakt langs restaurants en cafés. Het aantal enthousiaste deelnemers groeit jaarlijks. 

Daarna op carnavalsmaandag het welbekende dweilen. Hoewel dit officieel een evenement is van de commissie OKP, is de commissie GOCH hier zeer nauw bij betrokken. Alle deelnemende cafés zijn lid van Ut Gilde. De voorzitter van de commissie GOCH heeft die dag mede de leiding op het Ossekoppenplein. En achter de schermen helpt de commissie volop mee om deze dag te laten slagen.

Carnavalsdinsdag staat in het teken van de Boerenbruiloft. Dat speelt zich grotendeels af op het Ossekoppenplein. Ut Gilde en de horecaleden organiseren deze dag de “Boerenspelen”. In de deelnemende cafés worden door groepen van 11 deelnemers spellen gedaan. Bijvoorbeeld een skippybalrace, vier-op-een-rij in een reuzenuitvoering en een kruiwagenrace. Maar ook spellen als een kaartenhuis bouwen of hoefijzerwerpen horen erbij. Elk jaar komt er wel een nieuw spel bij. De deelnemers zijn meer dan fanatiek.

Op de facebookpagina van het Gilde Osse Carnavals Horeca vind je meer informatie over de bovenstaande evenementen. En foto’s van eerdere edities.

Dennis Zegers
Dieneke van Heukelom
Anjo Schuurmans
Sjoerd van Herpen

Voorzitter
Secretaris
Cie-lid
Cie-lid