Agenda
Dweilzoaterdag zaterdag 14 september 2019 vanaf 14:00
Centrum Oss
Urste Deinsdag dinsdag 1 oktober 2019 vanaf 20:11
De Lievekamp
Das GrOSSe Oktoberfest zaterdag 26 oktober 2019 vanaf 18:00
11-11 bal, Onthulling 56e stadsprins zaterdag 16 november 2019 vanaf 20:00
Tonpratersavond vrijdag 6 december 2019 vanaf 20:15
De Lievekamp
Tonpratersavond zaterdag 7 december 2019 vanaf 20:15
De Lievekamp
Ameezing Concert Carnavalesk zaterdag 15 februari 2020 vanaf 20:00
Meer agendapunten >

Commissie PR en Voorlichting

Publiciteit voor het Osse carnaval

Publiciteit is vandaag de dag een van de belangrijkste succesfactoren voor het slagen van een evenement. Om dit in goede banen te leiden zijn er via de Commissie PR & Voorlichting een groot aantal mogelijkheden. Hieronder passeren ze de revue.

 

SCVO-website en online activiteiten

Uit het huidige medialandschap zijn de online media niet meer weg te denken en carnavalsvierend Oss mag daarin niet ontbreken. Onder de commissie PR & Voorlichting bestaat zodoende een subcommissie Online. Het team bestaat uit een set enthousiastelingen die dan ook tot doel hebben om de SCVO ook in de digitale wereld representatief neer te zetten. Denk hierbij niet alleen aan de SCVO-website, maar ook aan de sociale media Facebook, Twitter en Instagram. Ieder kent een eigen doelgroep maar samen brengen ze @carnavalinoss en #carnavalinoss tot leven. Bezoek onze pagina's eens!

 

Drukwerk

Door de unieke samenwerking met Compleet Print beschikt de commissie PR&Voorlichting over een scala aan mogelijkheden om commissies te ondersteunen met op maat gemaakt drukwerk zoals posters, flyers, postcards, entreekaartjes, uitnodigingen, enzovoort. De opmaak wordt verzorgd door de DTP-ers van de commissie, het drukwerk door de vakmensen van de drukkerij.

 

Persvoorlichting

Regelmatig worden door de commissie perspresentaties georganiseerd voor de lokale pers. Maar ook in het versturen van persberichten naar de lokale media heeft de commissie PR & Voorlichting een actieve en coördinerende rol.

 

Pagina's weekblad Regio Oss

In aanloop naar de vier carnavalsdagen verschijnt met regelmaat een dubbele pagina met actueel carnavalsnieuws in weekblad Regio Oss. Tevens is de pagina voorzien van de logo's van alle sponsoren. De redactie hiervan is in handen van de Commissie PR & Voorlichting in samenwerking met weekblad Regio Oss.

 

Nieuwsbrief

De SCVO nieuwsbrief verschijnt vier keer per seizoen en is vooral bedoeld voor de interne communicatie binnen de SCVO en alle verenigingen, clubjes, kapellen, besturen, Hoogheden, sponsoren, enzovoorts. Daarnaast verschijnt ook vier maal per seizoen de Halfvastennieuwsbrief die vooral bedoeld is voor de interne communicatie onder allen die betrokken zijn bij de Osse Halfvasten. Via de nieuwsbrieven worden nieuwtjes en wetenswaardigheden actief onder de aandacht gebracht van bijna 500 abonnees. Deze nieuwsbrieven worden volledig verzorgd door de redacteuren van onze commissie. Voor meer informatie over de nieuwsbrief, het archief, de verschijningsdata en het aanleveren van kopij kunt u hier klikken. Wilt u deze nieuwsbrief ook zelf ontvangen, klik dan hier om u aan te melden.

 

D-TV

De commissie doet regelmatig een beroep op de lokale televisiezender D-TV. Naast interviews en samenvattingen over het Osse carnaval, zijn ook commerciële boodschappen over Osse carnavalsactiviteiten op D-TV te zien.

 

Carnavalsevenementen Krant

Met de Carnavalsevenementen Krant wordt beoogd alle Ossenaren te informeren over de openbare carnavalsactiviteiten in Oss. De krant wordt volledig in eigen beheer van de SCVO gemaakt. Een compleet redactieteam, bestaande uit vormgevers en tekstschrijvers, zorgen voor 48 pagina`s actueel leesplezier inclusief opmaak van advertentie.

 

Voor meer informatie: Kathleen Fransen, e-mail: pr@scvo.nl.


Commissieleden

Kathleen Fransen
Hans van den Brink
Niek Vincken
Roel Boerboom
Joop van Orsouw
Jack Post
Bram van de Ven
Erik Van Oosten
Joep Derksen
Anke Pennings
Irene Smeets
Wesley van Vlijmen
Iris Aarts
Corine Goossens
Alphons Bakker
Robert van Vlijmen
Tessa van Harmelen
Peter van der Kraan
Elly Coolen       

Commissiecoördinator
Coördinator Hoffotografie
Coördinator online media
Techniek online media
Vormgeving, illustratie
Vormgeving
Vormgeving, redactie online
Vormgeving
Vormgeving
Vormgeving
Vormgeving
redactie online
Vormgeving, redactie online
redactie online
Tekstschrijver
Tekstschrijver
Tekstschrijver
Tekstschrijver jeugdactiviteiten
Tekstuele controle