Agenda
Er zijn nog geen data bekend.
P.C.S. De Raauw Ossekar schrapt activiteiten
Door de overheidsregels in verband met het corona virus heeft het bestuur van Prinselijke Carnavalsstichting “De Raauw Ossekar” besloten om de volgende Raauw Ossekar activiteiten niet door te laten gaan: - Elf-Elf bal (31 oktober 2020), - 40ste MCLF (21 november 2020) en - Jeugd 2.0, onthulling JeugdHoogheden (17 januari 2021). Over Carnaval 2021 (13 – 16 februari 2021) en het Dansfestival (7 maart 2021) wordt later in het seizoen een besluit genomen.
Wijer leze
Carnaval 2021 en haar voorseizoen
Als gevolg van alle geldende maatregelen rondom de COVID-19 situatie ziet de SCVO (Stichting Carnavals Viering Oss) zich genoodzaakt om haar openbare activiteiten niet voort te zetten tot de carnavalsdagen.
Wijer leze
De Osse Bingo
Ook onze leden van het Gilde Osse Carnavals Horeca maken een lastige tijd door. De Osse Bingo wil een steuntje in de rug zijn voor de lokale horeca en sportclubs. Maar bovenal is het een fantastisch live stream evenement met leuke prijzen.
Wijer leze
Halfvastenoptocht verplaatst
Gezien de ontwikkelingen rond het COVID-19 virus gaat de Halfvastenoptocht en het feest op 21 en 22 maart aanstaande uiteraard niet door. De SCVO heeft besloten om op 20 en 21 juni een zomercarnaval te organiseren met een feest op zaterdagavond en de optocht op zondag. Men wil hiermee recht doen aan het vele werk dat de wagenbouwers de afgelopen maanden verricht hebben en het feit dat veel optochten – waaronder de Osse Grootstedelijke Optocht – door de weersomstandigheden geen doorgang hebben kunnen vinden.
Wijer leze
ROK-DansFestival van P.C.S. De Raauw Ossekar op zondag 15 maart 2020 gaat NIET door.
Commissie DansFestival en het Dagelijks Bestuur van de Raauw Ossekar hebben gisteren na een spoedvergadering besloten om 13de DansFestival op 15 maart NIET door te laten gaan.
Wijer leze
DANSGARDE FESTIVAL IN D`N IEMHOF
Carnavals stichting de Raauw Ossekar zet voor de 13e keer het Dansgarde Festival op de planken van D`n Iemhof. Dansgardes of dansmariekes zoals ze ook wel worden genoemd uit de wijde omgeving komen hiervoor naar Oss.
Wijer leze
Thema carnaval 2020-2021: Da moete jong leren!
Met de traditionele Osverbranding op Terwaenen, de afsluiting op het Ossekoppenplein en de bekendmaking van het nieuwe thema voor het volgende seizoen, is er een einde gekomen aan 5 dagen openbaar carnaval in Oss.
Wijer leze
Uitslag 11e Neije Jeugdoptocht
Zaterdag 22 februari 2020 trok het kleurrijke lint van de Neije Jeugdoptocht weer door de straten van het Ossekoppenrijk. En natuurlijk was ook de prijsuitreiking weer een groot feest. Hieronder volgt de uitslag.
Wijer leze
Stormbal in plaats van Grootstedelijke Optocht
Morgen, zondag 23 februari, zal in plaats van de Grootstedelijke Optocht, een speciaal Stormbal zijn in de stormvaste tent op het Ossekoppenplein met vrij entree voor iedereen. Terwijl het buiten tekeer gaat, zetten we vanaf 13.41 uur binnen de boel op stelten met o.a. Johnny Romein en om 15.00 uur Pap en Pudding, en in de kleine tent een 'groot podium' voor de kapellen.
Wijer leze
Zilveren Pul voor TOP Oss
Tijdens het Bedrijvencarnaval in Bellevue heeft onze doorluchtige hoogheid Arno II gisterenavond de Zilveren Pul uitgereikt aan TOP Oss
Wijer leze
Het einde: Osverbranding
Op de laatste carnavalsdag om 20.11 uur denken we, in de warmte van de brandende Os, met een lach en een traan terug aan 5 dagen Oss openbaar Carnaval.
Wijer leze
nog één keer zotte-avond in de Hille
​De laatste loodjes zijn het leukst. Wie kent dat bekende spreekwoord uit het Ossekoppenrijk nu niet? En deze laatste loodjes beleef je op de 4e Zotte-Avond bij de Raauw Ossekar.
Wijer leze