Agenda
13e Dansgarde Festival zondag 15 maart 2020 vanaf 12:00
D'n Iemhof
Halfvastenfeest zaterdag 21 maart 2020 vanaf 20:00
Terwaenen
Halfvastenoptocht zondag 22 maart 2020 vanaf 13:11
Ossekoppenrijk
Meer agendapunten >
Thema carnaval 2020-2021: Da moete jong leren!
Met de traditionele Osverbranding op Terwaenen, de afsluiting op het Ossekoppenplein en de bekendmaking van het nieuwe thema voor het volgende seizoen, is er een einde gekomen aan 5 dagen openbaar carnaval in Oss.
Wijer leze
Uitslag 11e Neije Jeugdoptocht
Zaterdag 22 februari 2020 trok het kleurrijke lint van de Neije Jeugdoptocht weer door de straten van het Ossekoppenrijk. En natuurlijk was ook de prijsuitreiking weer een groot feest. Hieronder volgt de uitslag.
Wijer leze
Stormbal in plaats van Grootstedelijke Optocht
Morgen, zondag 23 februari, zal in plaats van de Grootstedelijke Optocht, een speciaal Stormbal zijn in de stormvaste tent op het Ossekoppenplein met vrij entree voor iedereen. Terwijl het buiten tekeer gaat, zetten we vanaf 13.41 uur binnen de boel op stelten met o.a. Johnny Romein en om 15.00 uur Pap en Pudding, en in de kleine tent een 'groot podium' voor de kapellen.
Wijer leze
Zilveren Pul voor TOP Oss
Tijdens het Bedrijvencarnaval in Bellevue heeft onze doorluchtige hoogheid Arno II gisterenavond de Zilveren Pul uitgereikt aan TOP Oss
Wijer leze
Het einde: Osverbranding
Op de laatste carnavalsdag om 20.11 uur denken we, in de warmte van de brandende Os, met een lach en een traan terug aan 5 dagen Oss openbaar Carnaval.
Wijer leze
nog één keer zotte-avond in de Hille
​De laatste loodjes zijn het leukst. Wie kent dat bekende spreekwoord uit het Ossekoppenrijk nu niet? En deze laatste loodjes beleef je op de 4e Zotte-Avond bij de Raauw Ossekar.
Wijer leze
Laotste Uurkes
Jup… en dan zit het er bijna op. Het is carnavalsdinsdag 25 februari. De boeren zijn getrouwd. Je Laotste Uurkes zijn geslagen.
Wijer leze
Brullen met Knetters
Dé afsluiter van Hosse in ‘t Osse op dinsdag 25 februari bij CV ’t Ken Net is het Brulfestijn. Vanaf 14.00 uur hossen en brullen we met alle carnavalsliefhebbers graag nog een paar laatste rondjes, en om 16.30 uur hossen Jeugdprins Vic I en zijn gevolg een rondje mee door ´t Huukske.
Wijer leze
Boerendeinsdag met Boerenbruiloft
​Carnavalsdinsdag is traditiegetrouw vanaf 13.30 uur Boerendeinsdag op het Ossekoppenplein. Daar wordt om 14.11 uur het Boerenbruidspaar met gevolg verwacht.
Wijer leze
56e GROOTSTEDELIJKE OPTOCHT
Traditioneel start de Grootstedelijke Optocht om 13.11 uur vanaf de Oostwal richting de Raadhuislaan.
Wijer leze
Marktbal
De Osse Kapellen zullen ook dit jaar op carnavalsdinsdag weer hun beste muzikale beentje voor zetten tijdens het Marktbal in de Residentie van de Krinkelkoppen Stadscafé Bellevue.
Wijer leze
Met de hele familie naar de Raauw Ossekar
​Carnavalsdinsdag is er nog steeds feest bij de Raauw Ossekar en staat er tijdens de Familiedag hoog bezoek op het programma voor Oskaris XVI. Jeugdprins Vic d’n Urste en Adjudant Daan komen langs met hun gevolg.
Wijer leze