Agenda
Urste Deinsdag van oktober dinsdag 6 oktober 2020 vanaf 20:11
Rabozaal de Lievekamp
Carnaval 2021 vrijdag 12 februari 2021 vanaf 13:10
Ossenkoppenrijk
Meer agendapunten >
Terug donderdag, 13 feb 2020

In memoriam Jos Elie

​Afgelopen zondag is op 77-jarige leeftijd onze 34e Stadsprins Jos Elie overleden. In het jaar na het 33-jarig jubileum, drie kerrus Elluf, luidde hij de volgende fase in van het Osse Carnaval, samen met zijn Adjudant Tonny (van Hees).
We hebben Jos leren kennen als een zeer innemende en sympathieke persoonlijkheid, die oog had voor iedereen binnen het Osse Carnaval. Hij vervulde zijn taak als Stadsprins zoals Jos was: op zijn eigen wijze zonder eigenwijs over te komen. 

In hun jaar bouwden Jos en Tonny een bijzondere band op met de leden van de Raad van Elf en Prinsengarde. Ook had hij oog voor de noeste werkers van de Technische Commissie. Als meubelmaker was hij enthousiast over de wagenbouwers, daarbij ondersteund door Adjudant Tonny die later het ontwerp verzorgde voor de huidige Prinsenwagen.

Jos en zijn vrouw Peta hebben veel verdriet gehad over het verlies van hun dochter Josette. Dat, maar ook zijn latere lichamelijke beperkingen, droeg hij met zijn kenmerkende positiviteit. Hij was regelmatig aanwezig samen met Peta bij bijeenkomsten van de Oud Prinsen en Adjudanten (OPA’s) en evenementen van onze stichting. Het Osse Carnaval is Jos veel dankbaarheid verschuldigd, we gaan hem missen.

We leven mee met zijn vrouw Peta, zijn kinderen Manon en Falco, hun partners Rowena en Ruben en de kleinkinderen. Aanstaande zaterdag herdenken we Jos samen met de andere carnavalsvrijwilligers die ons dit jaar ontvallen zijn tijdens de Kransophanging aan het monument op de Heuvel.