Agenda
Urste Deinsdag van oktober dinsdag 5 oktober 2021 vanaf 20:11
Theater de Lievekamp
11-11 bal zaterdag 13 november 2021 vanaf 20:00
Groene Engel
Onthulling Jeugdprins zondag 14 november 2021 vanaf 14:11
Groene Engel
Het groot Ossisch Muziek Spektakel zaterdag 20 november 2021 vanaf 20:00
Pcs de Raauw Ossekar
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 21 okt 2020

Tentoonstelling “De Schrale Troost” in K26

Nu de carnavalsactiviteiten zijn afgelast blijft "De Schrale Troost" over, een expositie over Carnaval in het kunstenpodium K26 te Oss.
De expositie was gepland voor vlak na Carnaval begin dit jaar maar die kon door de lockdown niet doorgaan. Toen dachten we de expositie samen met de Carnavalsfeesten rond de elfde-van-de-elfde te houden maar ook nu gooit het Coronavirus roet in het eten.

Vandaar de titel “De Schrale Troost”. Voor de expositie zijn twee speciale foto’s gemaakt van Prins Arno II en zijn Adjudant Twan en een foto van de 54ste jeugdprins Vic d’n Urste met zijn Adjudant Daan en zijn gevolg.
 
Er zijn nog meer foto’s te zien, schilderijen, maskers, een speciale papieren pop en artefacten die gebruikt zijn voor het maken van de hierboven genoemde foto’s. We hadden ook graag kleding laten zien van loopgroepen maar dat is voor een volgende keer. Carnaval is immers volkskunst die raakt aan de kunsten waaronder ook de beeldende kunsten zoals bij de wereldberoemde Belgische schilder Ensor.

De tentoonstelling is van 22 oktober t/m 8 november te zien in het Kleine Kunstpodium van K26 van een tot vijf uur. Bezoekers worden gevraagd de Coronaregels in acht te nemen, waarbij ons dringend advies om een mondkapje te dragen.