Agenda
Er zijn nog geen data bekend.
Terug maandag, 11 jan 2021

In Memoriam Henk van Rosmalen

Afgelopen week is Henk van Rosmalen plotseling, op 81-jarige leeftijd, overleden. Jarenlang was hij actief in het Osse Carnaval en de SCVO. In vroegere tijden heeft hij CV de Vlaskoppen opgericht en in 1981 is hij toegetreden tot de Raad van 11 van de SCVO, wat hij 6 jaar gedaan heeft.
Henk heeft toen plaatsgemaakt voor de nieuwe, veel jongere, generatie Raad van 11-ers, iets wat nog steeds best uniek is in Carnavalsland. Henk vond dat wel lastig,…. tijden veranderen en zijn “ouwe jongens krentenbrood”, die ik ooit letterlijk nog als jeugdadjudant van hemzelf kreeg, verdween een beetje naar zijn zin!

Voordat Henk bij de Raad van 11 kwam was hij al actief bij de Technische Commissie van de SCVO. Daar had hij een belangrijke rol in de bouw en begeleiding van Prinsenwagens en het maken en onderhouden van de verschillende attributen en decorelementen welke ingezet werden en worden bij de activiteiten van de SCVO zoals de pronkzittingen, vroeger nog in de Manege, Maaslandhal en later de Lievekamp en D’n Engel. Een aantal jaar geleden ontving Henk hiervoor de 44-Roset en werd hij in 2005 vereerd met de Orde van Verdienste. De laatste jaren zorgde Henk vol overgave voor het preparen van de Os welke elk jaar aan het einde van de Carnaval traditioneel in de fik gestoken wordt!

Naast de SCVO deed Henk nog veel meer en was hij erg betrokken in het Osse. Van 33 jaar Kindervakantieweek tot 67 jaar kerkkoor, erelid bij Margriet en zo kan de lijst nog veel langer gemaakt worden! Als mens was Henk bijzonder betrokken, energetisch, lief, toegewijd en zorgzaam, zeker rondom zijn familie en in bijzonder zwager Bert, die bij iedereen wel bekend is!

Henk was een van de weinigen Nederlanders met een Pauselijke onderscheiding en we waren bezig met het organiseren voor een Koninklijke onderscheiding voor hem. Helaas komt deze te laat,….maar de waardering is er niet minder om! We zullen Henk vreselijk missen vanwege zijn inzet maar veel meer nog als mens,… gewoon als Henk!