Agenda
Er zijn nog geen data bekend.
Kick Off Beatz bij Vivaldi
Op 28 februari om 19:00 uur start voor jongeren het carnaval in Vivaldi! De jongeren van 10 t/m 12 jaar zijn dan welkom tot 22:00 uur. Een begin van carnaval voor de komende jaren in Oss want daar kunnen we ook een heel vet feest organiseren.
Wijer leze
Zotte avond met Q-Music
Het oude intieme Mombakkes feestje is uitgegroeid tot een groot carnavalsfeest: D’n Zotte avond. Daar moet je bij zijn! Dit jaar met een muzikale topact van niemand minder dan Q-Music!
Wijer leze
Intocht Prins in het Ossekoppenrijk
Niemand minder dan prefesser John van Boekel zal bij aanvang van de intocht een voordracht houden over de legende van Ossie d´n Os uit Oss. Stipt om 12.11 uur! Hiermee schrijven hij en Prins Mariëlle d`n Urste wel geschiedenis, want er vallen heel wat zaken samen...
Wijer leze
Jeugddisco carnaval in de Hille
In de Hille barst zaterdagmiddag 1 maart het grote carnavalsspektakel los. De Raauw Ossekar maakt om éen uur de deuren open voor het Jeugddisco carnavalsfeest. De DJ van Showtime draait zijn schuiven open en iedereen staat klaar voor een geweldige feestmiddag.
Wijer leze
Ossie adviseert: Verstand op nul!
Er zijn van die momenten: ik ga er voor zitten om weer een herderlijk en carnavalesk idee te spuien en er gebeurt helemaal niks in mijn afgekeurde koeienkop, waar de gemiddelde Ossekop iets mee kan. Terwijl het nieuwe jaar al weer twee weken bezig is en je van hét icoon toch mag verwachten dat er iets zinnigs wordt meegegeven om over zes weken gemotiveerd en gestructureerd aan de vier mooiste dagen van het jaar te beginnen, weigert mijn denkapparaat elke medewerking.
Wijer leze
Carnavalskrant 2014
In de 2e week van februari verschijnt de carnavalskrant, ook dit jaar weer verspreid als bijlage in Weekblad Regio Oss. Dit jaar weer een echte bewaarkrant, met volop nieuws over alles wat er tijdens het carnaval in het Ossekoppenrijk te doen is.
Wijer leze
Carnaval bij Vivaldi!
Vivaldi is ook dit jaar weer de ideale plek om Carnaval te vieren! Op zaterdag 1 maart is het volop feest met optredens van de Millstreet Band, DJ Tony Star en DJ Matsoe Matsoe en een aantal DJ's van de DJ Factory, verspreid over meerdere zalen. Oftewel, alle ingrediënten voor een mooie avond. Of het nu meezingen is op smartlappen, hossen op carnavalskrakers of helemaal los gaan op de muziek van de bands; bij Vivaldi beleef je een te gekke carnavalsavond!
Wijer leze
Gekostumeerde feestavond bij de Raauw Ossekar
In de Residentie van de Raauw Ossekar is het zaterdagavond 1 maart groot feest. Grootvorst Leon en zijn Adjudant Jack zijn er dan helemaal klaar voor om met jou een geweldige avond te beleven
Wijer leze
Unne blauwe verdient unne échte gouwe: 50+ bal
Ook dit jaar is er natuurlijk een 50+ feest voor iedereen van 50 jaar en ouder. En met het motto van dit jaar in goud gegoten, halen we alles uit de kast. Natuurlijk is onze Stadsprins met gevolg aanwezig en ontbreekt ook de jeugdprins niet.
Wijer leze
Wie wordt de Jeugd Carnavals Professor van Oss?
Tijdens de jeugdpronkzitting wordt dit jaar de eerste echte Jeugd Carnavals Professor van Oss gekozen. Of beter gezegd, hij of zij kiest zichzelf. Want degene die de meeste vragen goed heeft en de opdrachten het beste uitvoert, wordt de eerste Jeugd Professor.
Wijer leze
Onthulling Carnavalsmonument
Graag willen wij jullie uitnodigen voor een speciaal moment in het Osse carnaval. Voor de eerste keer zullen wij starten met een nieuwe traditie. Op 22 februari zal tussen 15.00-15.30 uur een nieuw carnavalsmonument onthuld worden. De locatie is de plaats waar het allemaal begon; de eerste Residentie de Korenbeurs. Het carnavalsmonument zal hier een permanente plaats krijgen.
Wijer leze
Monument ter herinnering
50 jaar geleden zag Oss er heel anders uit. Namen als Suisse en De Korenbeurs doen menig ouder Ossenaar weemoedig terugdenken aan de dagen van weleer. Nieuwe cafe’s hebben de plaats ingenomen, Oss: ge verandert. En dat is goed. Maar dat betekent niet dat het verleden vergeten wordt. In de “goede oude tijd” werd er feest gevierd in De Korenbeurs, op de plaats waar nu een drogist gevestigd is. Dat zou vroeger ook wel handig geweest zijn, tegen de kater….
Wijer leze