Agenda
Jubileumfeest 55 jaar Raauw Ossekar zaterdag 22 april 2023 vanaf 18:30
Lido
Meer agendapunten >
ROSSette van de Prins uitgereikt aan vrijwilligers met een lange staat van dienst.
Zaterdag middag 22 februari werd door Prins Marielle en door Jeugdprins Laurens een bijzonder monument op het pand van de voormalige Korenbeurs onthult. Een replica van de scepter van de Prins, in het groot, doet ons voortaan het hele jaar herinneren aan de historie van het Osse openbaar Carnaval.
Wijer leze
Emotionele aftrap voor het Carnaval.
Waar volgende week de paraplutent op het Ossekoppenplein staat was vanmiddag, zaterdag 23 februari een drukte van belang. Onder grote belangstelling onthulde Prins Marielle 1 en de adjudant samen met de Stadsprins Laurens en zijn adjudant een monument aan het voormalige pand van de Korenbeurs.
Wijer leze
Wagenbouwers tellen af ...
Over zeven dagen is het zover! Na maanden van noeste arbeid komen de mooiste creaties van de wagenbouwers uit hun loodsen, schuren en stallen. Vaak moeten op de ochtend van de optocht nog de grote kopstukken bovenop het karkas gezet worden. De naaisters brengen de kleding, passend bij het thema. De vrouwelijke vrijwilligers die meelopen in de optocht, leggen nog een laatste hand aan hun make-up. Schoongespoten tractoren worden van stal gehaald. Het feest waar maanden voor gewerkt is, de grootstedelijke optocht, gaat zondagmiddag 2 maart om 13.11 uur vanaf de Oostwal van start.
Wijer leze
Stadsprins Mariëlle 1e bezoekt Grootvorst
Op maandagavond 3 maart is het de tijd voor de Stadsprins en zijn adjudant om een bezoek te brengen aan PCV de Krinkelkoppen in hun residentie 'de Rusheuvel'. Samen met hun gevolg, Raad van Elluf en de Prinsengarde, maken ze er altijd weer een gezellige boel van. Ook de kapel die hen vergezelt zet haar beste beentje voor om de avond muzikaal op te vrolijken.
Wijer leze
5e Neije Jeugdoptocht
Op zaterdag 1 maart viert de Neije jeugdoptocht haar eerste lustrum. De jeugoptocht organisatie verwacht meer dan 50 inzendingen! Inschrijven kan tot het allerlaatste moment. Zeker als tijdens de optocht van school hoge punten zijn gescoord, is de motivatie om met de echte jeugdoptocht mee te doen erg groot.
Wijer leze
Sokkenbal met thema "Glow in the Dark"
Dit jaar staat het Sokkenbal in het teken van licht en donker. Alle kinderen die feest komen vieren op het Sokkenbal, krijgen een aantal Glow Sticks waarmee ze stralend middelpunt zijn op dit kinderfeest. Ook het schminken is dit jaar helemaal in Glow in the Dark stijl. Voor elk kind is het natuurlijk fantastisch om met een lichtgevend gezicht rond te kunnen lopen.
Wijer leze
Kinderplayback op het 'Kortorrebal'
Carnavalsmaandagmiddag is het sportcafé van de Rusheuvel geheel gereserveerd voor de kleintjes onder ons. Het Kortorrebal is hét carnavalsfeest voor de kleine carnavalsvierders.
Wijer leze
Jeugdcarnaval in de Hille, veilig en gezellig
De kinderen worden maandagmiddag 3 maart om 13.00 uur verwelkomd door de Raad van Elf, die meteen ook oplet dat er geen kleintjes de straat op glippen. Binnen staat het swingende animatieteam klaar om de kleine feestneuzen met muziek en dans een geweldige middag te bezorgen.
Wijer leze
Drie nieuwe leden Gilde Osse Carnaval Horeca
Het vorig jaar opgerichte gilde in het centrum van Oss krijgt versterking met drie nieuwe leden. Naast café Hei en Ikke en café Libre heeft zich ook café Stamineeke aangemeld als nieuw lid.
Wijer leze
Brabantse band zet de Hille op stelten
Bij de Raauw Ossekar treedt maandagavond 3 maart “QUATZ” op. Deze vijf man sterke Udense band bouwt een knallend feestje met Nederlandse smartlappen in een verrassend QUATZ jasje! En nee, niet zo gek hard dat je niet meer hoort wat je zegt.
Wijer leze
Dweilmaondag editie 28
De Osse binnenstad staat maandag 3 maart vanaf 13.11 uur weer in het teken van Dweilmaondag! Een gezellige kroegentocht langs 21 kroegen (!) voor iedereen vanaf twintig jaar, die wijs genoeg is om met mate met alcohol om te gaan.
Wijer leze