Agenda
Das GrOSSe Oktoberfest zaterdag 26 oktober 2019 vanaf 18:00
Talentencampus
11-11 bal PCS de Raauw Ossekar zaterdag 2 november 2019 vanaf 20:00
De Hille
11-11 Bal Krinkelkoppen zaterdag 9 november 2019 vanaf 20:00
Café Bellevue
Proost op 11-11 maandag 11 november 2019 vanaf 19:30
Café Bellevue
54e Jeugdprins onthulling zaterdag 16 november 2019 vanaf 14:00
Groene Engel
11-11 bal, Onthulling 56e stadsprins zaterdag 16 november 2019 vanaf 20:00
Groene Engel
39e Maaslands Carnavals Liedjes Festival zaterdag 23 november 2019 vanaf 20:00
't Oude Theater
Tonpratersavond vrijdag 6 december 2019 vanaf 20:15
De Lievekamp
Tonpratersavond zaterdag 7 december 2019 vanaf 20:15
De Lievekamp
Hekkesluiter Open feest "Lekker ordinair" vrijdag 20 december 2019 vanaf 20:00
Café Groene Engel
Meer agendapunten >

Ossekoppenplein op d'n Heuvel

Zoals bij aanvang van het jubileumseizoen aangegeven, zal er deze keer in het kader van 5X11 jaar openbaar Carnaval een grotere tent op de Heuvel verrijzen, een hernieuwd Ossekoppenplein. Een tent die met zekerheid bestand is tegen wind en kou. Geschakeld aan deze tent komt een kleinere tent, waardoor ook op het Ossekoppenplein verschillende “area’s” gerealiseerd kunnen worden, zoals ruimte voor kapellen, dj's en bands. Overdag is de tent altijd vrij toegankelijk, na 20.00 uur alleen op vertoon van een entreebewijs.

Vrijdag 1 maart 2019: Heuvelklets & Het Foute Bouwersbal

Klanten en relaties ontmoeten in carnavaleske sferen? Een voorproefje op het komende Carnaval? Even Carnaval en dan op weg naar de sneeuw? Heuvelklets trapt de vrijdag voor carnaval af op het Ossenkoppenplein!

Zowel in de tent op het Ossekoppenplein als in de zalen van Vivaldi worden door een samenwerkingsverband van carnavalsverenigingen De Foempers, De Hekkesluiters, 't Ken Net, Nie Dûk Zat!?! en de SCVO allerlei carnavalsfestiviteiten en -feesten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Allemaal vanaf 16 jaar. Op vrijdagavond zal dit het Het Foute Bouwersbal op het Ossekoppenplein zijn met Marco Kraats, Etienne, Pap & Pudding en René Schuurmans.

Zaterdag 2 maart 2018: Keinderdweilen en de Jeugdoptocht & Hossen in de Tent

Zaterdag staat in het teken van de Osse jeugd en Jeugoptocht. Meestal na het middaguur maken de Jeugprins en zijn Adjudant hun opwachting op het Ossekoppenplein. Ook start het Keinderdweilen, waar een middagprogramma wordt vertoond vol verrassingen, spetterende show, carnavalsmuziek en dans. Nadat de gehele optocht binnen is gekomen vind de prijsuitreiking plaats.

Het Ossekoppenplein gaat door, de middag is ten einde en de polonaise kan van start. Want op carnavalszaterdag 2 maart kan er gehost worden in de tent! ‘Ouwverwetst’ gezellig allemaal op een rijtje onder de muziek van DJ Mark, de Deurzakkers, Django Wagner, Johnny Gold en Ferry van de Zaande. Niet de minste namen! En wat denk je van gewoon in de file door naar het tweede stuk tent voor de Hosse eh Osse kapellen? Inhaken en meeblèren en maar hopen dat je stem het volhoudt.

Zondag 3 maart 2018: De Grootstedelijke Optocht en de prijsuitreiking & Het Betere Feest

De zondagmiddag op het Ossenkoppenplein staat in het teken van de optocht. Er worden vele acts vertoond waar zowel de muziek, komiek en dansliefhebber van kan genieten. Richting de avond vindt de uitreiking van de Grootstedelijke optocht plaats, waarna de dag feestelijk wordt afgesloten.

Of je nou gewonnen of verloren hebt in de optocht, de Osse carnaval gaat gelukkig gewoon door. Vergeet de zere voetjes, alle pijn en moeite, de traantjes van geluk of de traantjes van verdriet. Kijk je ogen uit en doe vrolijk mee met DJ’s Wipneus & Pim, Lijn 7 de gekste en Jettie Pallettie! Gas eraf, dak erop! Gezamenlijk kunnen we er een nog veel beter feest van maken dan alle voorgaande jaren bij elkaar, die tent weet straks niet wat hem overkomt. Eersteklas schik mè mekaor met Het Betere Feest!

Maandag 4 maart 2018: Dweilen & Dweilmaondagaovond

Dweilen? Ik zou beginnen op het Ossekoppenplein! Maandag staat in het teken van dweilen, ook dit jaar belooft het weer druk te worden, dus haal je dweilkaart snel!

Dinsdag 5 maart 2018: Boerendag met Boerenspelen en Boerenbruiloft & Mega Meezing Sensatie

Het bruidspaar wordt officieel op het Ossekoppenplein in de onecht verbonden door de Stadsprins, waarna er gelegenheid zal zijn voor felicitaties en uiteraard een lekker stuk taart! Er zullen die middag ook nog een aantal mooie optredens voorbij komen, en er worden traditiegetrouw heerlijke 'boeren'-hapjes geserveerd op het plein.

FEEST… zoals jij dat wilt! Op carnavalsdinsdag 5 maart, na de osverbranding, staan Franky Stardust en DJ Peet op het Ossekoppenplein voor je klaar om de Osse carnaval 2019 tot een goed eind te brengen. Als publiek ben je leidend, verzoekjes worden gewaardeerd. Iedereen kan inhaken op dit grote feest der herkenning, dus knoop de sjaals maar aan elkaar en zing uit volle borst mee met alle welbekende liedjes. Feest! Entree is gratis, een muntje kost € 2,50. Het feest duurt van 20:00 tot 01:00. De minimum leeftijd is 16 jaar, legitimatie is verplicht.

Een groot aantal evenmenten op het Ossekoppenplein komt voort uit een samenwerking van Stichting Carnavalsviering Oss (SCVO), Samen Carnaval in Oss (SCIO/Alaaf!), ’t Ossekoppenplein, Zalencentrum Vivaldi, CV ’t Ken Net, Nie Dûk Zat, de Foempers en CV de Hekkesluiters. Kijk op ossecarnaval.nl voor meer informatie en de kaartverkoop.