Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 3 feb 2010

Ossekoppen in de media

Onze Rob I en zijn adjudant Coert hebben de landelijke pers gehaald! In de Telegraaf van 3 februari 2010, staat op pagina T9 een verslagje met foto. Op de foto is een geel-blauwe sjaal en een prachtige narrekap op het hoofd van de commissaris te zien. Lees verderop in dit artikel de impressie. Maar er is nog veel meer medianieuws.
​President van de SCVO, Robert_Jan Steegman, zal zondag te zien zijn in het programma Focus op onze lokale zender D-TV.
Verder kunnen wij u nu al melden dat Omroep Brabant ook dit jaar het Ossekoppenrijk zal bezoeken. Zij zullen verslag doen van de Boerendag op en rond het Ossenkoppenplein de Heuvel. 

We hebben een leuk bezoek achter de rug aan de Commissaris van de Koningin. Zoals HIER te zien staat de heer Wim van de Donk met de Osse sjaal prominent om de nek tussen de prinsen en hoogwaardigheidsbekleders van Lampengat, Oeteldonk, Tullipetaonenstad, Keienbijtersrijk, Kielegat, Kruikenstad en uiteraard het Ossekoppenrijk. Na het protocol waarbij de heer Van de Donk werd geïnstalleerd als beschermheer van de Brabantse Carnavals Federatie (waarvan oud President Joop van Orsouw de secretaris is) overhandigde Stadsprins Rob I een Osse sjaal, een Osse vlag, een Ossekop en een jaarmedaille. Leuk om te vermelden verder is dat de Stadsprins van Helmond zijn steek vergeten was en dat Adjudant hem uit de brand hielp door zijn steek uit te lenen. Naast de huisorde van deze prins kregen wij de verzekering dat de wedstrijd FC Oss – Helmond Sport op 12 februari gewonnen gaat worden door FC Oss (niet verder vertellen aan de belchinezen).