Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug dinsdag, 4 jan 2011

KAPELLEN FESTIVAL AFGELAST

Zaterdagavond 15 januari zou het podium in de Iemhof muzikaal gevuld zijn voor het Maaslands Kapellen Festival. Deze onvervalste wedstrijd voor (dweil)kapellen zou voor de vijftiende keer gehouden worden. Jammer genoeg is dit jaar de belangstelling van de kapellen minder.

​Na voorzichtige beginjaren met 4 – 5 deelnemende kapellen hebben in totaal 45 verschillende kapellen meegespeeld op het podium van de Raauw Ossekar. Tot 10 kapellen per editie hebben meegedaan. De barre winterse omstandigheden vorig jaar zorgden voor last minute afzeggingen.  Dit jaar pasten de agenda’s van kapellen en organisatie niet voldoende bij elkaar.
Toch is in muzikaal Oss blijvend plaats voor een kapellenfeest. Het Ossenkoppenrijk vraagt om een feest waar muzikanten uit heel Brabant en daarbuiten een podium kunnen vinden. Reden voor de Raauw Ossekar om voor de komende jaren samenwerking met een Osse kapel voor de organisatie van het festival te zoeken. Een eerste contact voor deze samenwerking is gelegd met HartnekkigTog, toevallig ook de winnaar van het Festival in 2010. In het voorjaar zullen verdere plannen voor de voorzetting gemaakt worden.