Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 12 jan 2011

IN MEMORIAM ZDH STADSPRINS TEUN I

Ton van den Hurk, overleden 10 januari 2011, was de 19e Stadsprins van Oss in het carnavalsjaar 1982/1983. Hij resideerde onder de naam Teun I, want die naam vond hij mooier dan Ton. Zijn zoon was daarom Teun genoemd. Hij regeerde onder het motto “Kop op, nie dâ benauwde!”, dat het bestuur van de Stichting CarnavalsViering Oss voor dat jaar had gekozen. Dat dat motto zo treffend zou zijn was uiteraard niet voorzien. Want als er iets was dat niet bij Teun I paste was dat benauwdheid.
​ Extravert en flamboyant als hij was werd het een heel eigen jaar door de invulling die Ton eraan gaf. Met Adriaan van Hal als adjudant aan zijn zijde was het Osse carnaval dat jaar anders dan anders, vooral losser van toon. De jaarmedailles waren in die tijd gerelateerd aan Osse toponiemen en dat bracht Ton op het idee een persoonlijke onderscheiding te creëren van, letterlijk, zijn geboortegrond, de Mettegeupel.
Hij liet gras uit de Mettegeupel halen en deed dat in plastic zakjes, voorzien van een geel/blauw lint, met een kaartje eraan dat dit grond was uit de Mettegeupel. Deze zakjes werden uitgereikt naast de jaarmedailles, waarbij telkens Ton benadrukte dat dit “heilige grond” was, n.l. zijn geboortegrond. “De Houtklappers” wisten er wel raad mee tijdens de Pronkzitting. Zijn jaar was een succes en daarmee belangrijk voor de opbouwfase waarin het Osse carnaval toen zat.
De Stichting CarnavalsViering Oss zal Ton van den Hurk met respect en waardering blijven gedenken.    

Ton van den Hurk 1943 - 2011