Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 26 jan 2011

OSCARIS VII ONTHULD

De Raauw Ossekar heeft weer een nieuwe Jeugdgrootvorst. Oskaris de Zevende is samen met zijn Jeugdadjudant onthuld in de residentie van de carnavalsstichting de Hille. Zij werden de zaal binnengetrokken door de Ieniemienies in het beroemde Ossekarretje. De twee jongens die met carnaval bij de jeugd voorop zullen gaan zijn Jamie Renders en Max van Grinsven.

​Jamie is een echte Ossenaar van 11 jaar en zit op het Baken bij meneer Pieter. Aan auto’s sleutelen vindt hij erg leuk, maar ook turnen, carten of voetballen op straat heeft zijn volle aandacht. Hij knapt zelfs al een eigen auto op. Wat hij het liefste eet is friet en pizza en natuurlijk vindt Jamie carnaval een geweldig feest.
Adjudant Max wordt al heel gauw 10 jaar en hem vindt je op basisschool Elzeneind.  Ook een adjudant heeft een lievelingskostje en bij Max is dat friet met pindasaus, een bouwmanbal, maar ook tomaten crème soep. Hij speelt graag spellen op de playstation en wii en is volgens zijn ouders best een kletskous.
De beide jongens kennen elkaar nog niet zo lang, maar voor het carnaval echt van start gaat, zal dat al heel anders zijn.  Met de Raauw Ossekar gaan zij voor die tijd al verschillende activiteiten af. Op vrijdag voor carnaval gaan zij met de Dansgarde ook allerlei scholen langs om de kinderen daar warm te maken voor het grote feest.

http://raauwossekar.nl/