Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 16 okt 2011

JUBILEUM-GROOTVORST BIJ DE RAAUW OSSEKAR

Carnavalsstichting de Raauw Ossekar gaat voor de 44e keer een nieuwe Grootvorst bekendmaken. Deze feestelijke gebeurtenis staat komende zaterdagavond 22 oktober te gebeuren in wijkcentrum de Hille. Met de onthulling van de nieuwe Grootvorst en Adjudant start voor de jarige stichting het feestseizoen met als hoogtepunt een geweldig feest op 4 februari.
​De Raauw Ossekar is opgericht op 10 april 1968. De oorsprong van de naam is Ruwaard Osse Carnavalsclub. Ooit begonnen in het Rode Kruisgebouw, maar via vele omwegen zoals garage Riemersma en D’n Iemhof nu residerend in wijkcentrum de Hille in Ussen. Inmiddels is de Raauw Ossekar ook een Prinselijke Carnavalsstichting geworden, doordat drie stadsprinsen uit hun gelederen zijn gekozen.
Van Grootvorst en Adjudant –Maurits (Bonnemaijers) dun Urste en Martijn van den Tillaert- van het vorig seizoen wordt zaterdagavond afscheid genomen. Wie de nieuwe Hoogheden zijn, weten alleen de leden van de Geheimraad, alle anderen kunnen slechts gissen. De verwachting is, dat het “iemand uit de club “ is, maar pas na 22.11 uur is daar zekerheid over. De Dansgarde en de Ieniemienie’s zullen zich met hun nieuwe gardedans presenteren aan Grootvorst, Adjudant en publiek. De DJ’s van Remote Rental zorgen voor de muziek, de entree is gratis en iedereen is welkom om “Kareltje de Tiende” te feliciteren vanaf 20.00 uur.