Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug vrijdag, 4 nov 2011

MCLF levert weer een hit op.

De C zit weer in de maand. En de C staat voor Carnaval, maar vooral voor Carnavalsliedjes. Want de enige echte Osse carnavalskraker van 2012 is al gemaakt. Maar niemand kent hem nog. En dat blijft zo tot 19 november, want dan beslissen vakjury en deelnemers welk lied het waard is de enige echte hit van het noordoostelijke Brabantse carnaval te worden. ​In D’n Iemhof presenteert de Raauw Ossekar het 31e Maaslands Carnavals Liedjes Festival. Het belooft een geweldig spektakel te worden, acht carnavalsklups en vijf kapellen maken er een gezellig potje van op het podium. Zij gaan hun uiterste best doen om met pakkende teksten en deinende nummers het publiek enthousiast te krijgen. Vernieuwd op meerdere fronten; een kakelverse presentator en een SMS-publieksprijs.
Nadat Piet van Lijssel vorig jaar voor het laatst op het podium de deelnemers heeft aangekondigd, is het dit jaar de eer aan Maurits Bonnemayers. Deze oud-Grootvorst van de Raauw Ossekar zal haperingsvrij en zonder gêne alle optredens aan elkaar praten. 
Het favoriete optreden kan door alle fans in de zaal worden beloond door tot de finale met SMS een code door te geven. De groep met de meeste voorkeursstemmen wint de publieksprijs. Zo wordt het festival meegetrokken met de nieuwe mogelijkheden van deze tijd. .
De deelnemers voor de prijzen zijn dit jaar (al voor de 22e!) keer Doet Hier Iets, Los Zand, ’t Kennet, BB en de Klooiers, Bram Springsteen, Hartnekkig Tog, de Derde Helft en Kiep Kwajt. Helemaal nieuw aan deze sterrenhemel is de Road van Elluf van de SCVO. Zij zorgen voor een spetterend optreden met een bestaande melodie. Begeleidende kapellen zijn daarnaast nog The Blue Band en de  gelegenheidskapel Vrûg Tog, ook wel genaamd Hartnekkig Ligt. 

De organiserende Raauw Ossekar heeft er vertrouwen in, dat de winnaar van het muzikale feest weer op een oprechte manier gekozen wordt. Het is een samenspel tussen de waardering van een vakkundige jury en vertegenwoordigers van alle deelnemers. Net als voorgaand jaar zullen de beste zes nummers in de studio opgenomen worden. Vanaf 22 januari, ruim voor het carnavalsfeest volop losbarst kan ieder deze liedjes gratis downloaden via www.kliknieuws.nl .  Zo kan heel Oss en omgeving met de vier dolle dagen deze carnavalskrakers uit volle borst meezingen. 
Het Liedjesfestival begint om 20.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum D’n Iemhof, de entree is gratis.