Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 14 nov 2011

DOET HIER IETS viert 2e carnavalslustrum

‘Ons karnavals klupke Doet Hier Iets’ viert dit carnavalsseizoen het 22-jarig bestaan. Reden voor een feestje !!! Doet Hier Iets, gebôrre in 1990. Aan de bar van onze toenmalige stamkroeg “De Flierefluiter” ontstond het idee om een carnavalsklupke op te richten zonder ‘protocol’. Maar wél met de bedoeling om het openbaar carnaval in Oss te promoten. En zo geschiedde: De naam was zo bedacht. De kreet ‘doet hier iets’ werd regelmatig geroepen naar de bar als er weer een rondje werd besteld. De ideeën voor de kleding waren talrijk. Voorop stond dat ’t een outfit moest worden die comfortabel zat en waar iedereen zich lekker in voelde. Er werd dus gekozen voor ons zeer herkenbare ‘kieleke’. In de loop der jaren is deze versierd met de verschillende onderwerpen van onze pronkzittingen en optochten. Zo draagt onze kiel vanzelf de geschiedenis van Doet Hier Iets met zich mee. In het komend seizoen gaan we via de website van de SCVO terug in de tijd. Met korte verhaaltjes en foto’s blikken we terug op de afgelopen 22 jaar van het kleurrijke bestaan van ons klupke.
​Ons jubileum wordt natuurlijk met een feestavond gevierd. Op vrijdag 17 februari 2012 organiseren we in het café van de Groene Engel op een ‘Doet Hier Iets waardige’ manier ons feestje.
De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels in volle gang. Tijdens het 
11-11 bal in de Groene Engel zijn we begonnen om hier alvast de aandacht op te vestigen.
Bij onze geboorte deelden we beschuit met muisjes uit tijdens ons eerste optreden op het Liedjesfestival. 
Nu zijn we inmiddels zo volwassen geworden dat we aan de nootjes zitten. En die werden, verpakt in een papieren zak met ons logo en de datum van onze feestavond, aan alle bezoekers van het 11-11 bal uitgedeeld.
Daarnaast bieden we iedereen, bij wie het carnavalsbloed door de aderen stroomt, de kans om in het bezit te komen van het alom bekende ‘Doet Hier Iets lapje’. 
Een heus collectoritem welke voor € 2,00 kan worden aangekocht en waarmee onze kas gespekt wordt om ons feestje, waar alle rasechte carnavalsvierders natuurlijk voor zijn uitgenodigd, mogelijk te maken.

Wordt vervolgd……….