Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 20 nov 2011

​MCLF MET SPANNENDE FINALE, MAAR; NIKS AAN DE HAND!

Het carnavalvierende Ossekoppenrijk mag weer trots zijn op de nieuwste meezinger. Zaterdagavond is de winnaar van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival an een ouderwets gezellige avond bekend geworden. Na lange tijd is carnavalsclub Los Zand samen met The Blue Band de beste geworden. De naam van de nieuwste Osse carnavalskraker: “Niks aan de hand”.

Acht groepen hebben samen met hun begeleidende kapel op het podium gestaan in een volle Iemhof. De vijf kapellen hebben hun uiterste best gedaan, waarbij gezegd mag worden dat ook de gelegenheidskapel Vrûg Hartnekkig Ligt prima presteerde.  Speciale gasten op het podium waren de heren en dames van “de bende uit d’n ouwe dafgarage”. Zij zongen op een bestaand lied een eigen tekst, waarmee zij niet voor de prijzen in aanmerking kwamen. Alle andere deelnemers zijn er in geslaagd een geheel nieuw lied met een originele tekst te laten horen. De avond verliep vlot van voorrondes naar finale, ondertussen kon het publiek via SMS op hun favoriet stemmen. De winnaar van deze prijs werd De Derde Helft, die ook met de poedelprijs aan de haal ging. Ook de pers was vertegenwoordigd in de jurering met de beker van weekblad Regio. Deze prijs werd mede namens DTV ook uitgereikt aan de algehele winnaar Los Zand. Voor hun sterke optreden kreeg ´t Kennet de presentatieprijs uit handen van Stadsprins Dook dun Urste.  

De opnamestudio van het Popcollectief wordt de komende week druk bemand  door de muzikanten, vanaf 22 januari kunnen de beste zes nummers gratis gedownload worden via Kliknieuws. Hierop zullen naast de winnaar ook ‘t Kennet (als ik jou zie), Kiep Kwajt (as gij en ik), BB en de Klooiers (schatje), Dow & Jones (vur ene keer) en Doet Hier Iets met schlemiel te beluisteren zijn. Voor de groepen die niet naar de opnamestudio gaan ligt de uitdaging voor volgend jaar op de planken. De volledige uitslagen en foto´s van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival zijn te vinden op www.raauwossekar.nl