Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 12 dec 2011

Tonpraotavond genoeglijk avondje uit.

Met het thema “ de kracht van acht “ sloeg het Illuster Bruurschap de spijker op de kop. De organisatie van de 8e Tonpraotavond had met de acht Tonpraoters een goede keuze gemaakt. Aan de lachsalvo`s in de zalen van Residentie Vivaldi was te merken dat alle “Buuts” bij het publiek in de smaak vielen. The BlueBand zorgden voor de muzikale warming up. Maar bij de start en aan het eind van elke act werd de artiest op Carnavaleske wijze muzikaal begeleid. Door de spreekstalmeester werd Koen Verstappen als eerste aangekondigd. Als d`n dokter klapte hij hilarische belevenissen uit de school.
Toen was het de beurt aan de dyslectische “Sleurklager”, die van achter zijn toonbank zijn klant op de hak nam. Rien Bekkers had de zaal al gauw plat. De enigste vrouwelijke deelneemster Kitty Goverde stond haar mannetje. Met haar buut “ dikke Betsie “ had ze al snel de lachers op haar hand. Vooral haar spitsvondige teksten in combinatie met haar  sublieme mimiek zorgde zij voor een van de hoogtepunten van de avond.
Nog voor de pauze kwam Jasper van Gerwen op met zijn Padvinders act. De groep heette dan ook “Ut Padje“ en het publiek begreep al snel dat hij inderdaad op een komische manier van “ut padje was“. Niet alleen in de pauze werden de glazen vlot gevuld door het bedienend personeel van Vivaldi, maar ook tijdens de optredens. Allen in de pauze had muziekkapel BlueBand geen rust. De Two Petjes (foto) brachten het klassieke rollenspel van de slimme en de onnozele. Dol komische situaties als 2 Limburgers woordspelingen maken met de Duits/Nederlandse taal. Van die zwei mutsen ging het verder met Rien van Genugten die zijn thuissituatie te kakken zette. Hij in de rol van Remi en je raadt het al zijn dochter die in de zaal zat, heet Remia. Het ging al tegen twaalven toen men zich af vroeg waar Rob Scheepers bleef, maar snel werd van de nood een deugd gemaakt door Harry Hens een plaats naar voren te schuiven. Harry behoort tot de doorgewinterde Tonpraoters en had een sterk en zelfverzekerd optreden. Met zijn ontsnapping uit ziekenhuis Bernhoven, waar hij op een nieuw hart wachtte, kwam hij precies op het juiste moment Vivaldi binnen. Rob Scheepers kwam nog net op tijd om zijn creatie van de scheidingsadvocaat neer te zetten. Onze eigen Roel (van Weerdenburg Web Workssss) werd niet ontzien. De advocaat, hoe kan het anders, bleek over veel improvisatie talent te beschikken. Ruim 250 gasten hebben een fantastische avond gehad.
(WvD)