Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug dinsdag, 3 jan 2012

A-Meezing Concert Carnavalesk 2012

Na het overweldigende succes van vorig jaar is er natuurlijk een vervolg op het A-Meezing Concert Carnavalesk, wederom in de Groene Engel. Op 11 februari is het weer zover, het evenement dat niemand, die ook maar een beetje affiniteit heeft met carnaval, wil missen. Het Concert Carnavalesk heeft niet voor niets "Meezing" in de naam staan. Want niet alleen een keur aan artiesten staan te zingen. Ook de bezoekers hebben de mogelijkheid om oude en nieuwe liedjes luidkeels mee te zingen. Het smoesje “ik ken de tekst niet” gaat dit keer niet op. Alle teksten zijn te lezen in de gratis verstrekte boekjes en voor wie zijn leesbril niet bij zich heeft worden ze ook groot geprojecteerd op een scherm. Er is echt dus echt geen reden om niet mee te zingen met Babs van Balveren, Petra van Hinthum, Sjaak en Peer, Martine Grünwald,Ruben Smits, Maarten Kling, Frank Boegheim en Buurman en Buurman. Begeleid door "Vanavond niet, schat!" en "Kiep Kwajt" hoeft niemand een toontje lager te zingen. Zelfs een bekende Ossenaar wil het éénmaal meemaken om als artiest op het podium te staan. Zij zal in een verrassende surpriseact met haar zoetgevooisde klanken het publiek versteld doen staan!
​Dit 3e Concert Carnavalesk heeft nog een heel speciaal tintje: alle artiesten die op het podium staan komen uit Oss. In het voorprogramma staat het komische Osse duo “Pap en Pudding”,bekend van hun hits als : De Moord in Herpen, Plastieke Annemieke, Blijen Ossenaar en Opblaasbare Barbara.
Enkele jaren geleden eindigde het duo op de tweede plaats met de “Beste Carnavalshitverkiezing” van Radio 538. René van Rooij en Hans van Herpen zullen met hun scherpe teksten er dan ook alles aan doen om tijdens deze thuiswedstrijd de Groene Engel volledig op zijn kop te zetten. Na het A-meezingconcert volgt er een fantastisch concert van "Vanavond Niet Schat". Met de instelling “We breken de hut af”, begint een van Nederlands beste coverbands aan zijn optreden. De band is voor de derde keer aanwezig op dit evenement en vormt tevens de ruggengraat van het A-meezingconcert.
Niet voor niets werd "Vanavond Niet Schat" door de jury van de “Clash of the Coverbands",een jaarlijkse competitie voor de beste coverband van Nederland op de  poppodia onderscheiden met de prestigieuze prijs “Publics Favourite Award”. Kortom,het wordt een avond vol van muzikale verrassingen! 
Naast het muzikale vertier is er tijd ingeruimd voor het uitreieken van  de Gouden Ossekop.
Deze onderscheiding is de hoogste binnen het Osse carnaval en wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het Osse Openbare Carnaval. Illustere voorgangers van de nu nog onbekende ontvanger zijn onder andere:oud Stadsprins Theo van der Steen, de Meisjes van Plezier, Dimphy van Alphen en Tessie van de Veerdonk.
Zo'n evenement wil en mag je natuurlijk niet missen! Wees er snel bij.
Kaarten zijn te koop aan de kassa van de Groene Engel of via www.groene-engel.nl en kosten  € 15,-