Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 23 jan 2012

Meike is OSCARIS VIII

De nieuwe Jeugdgrootvorst van de Raauw Ossekar is zondagmiddag bekend gemaakt. En de verrassing kon niet groter zijn; zij heet Meike Bonnemaijers. Samen met haar Adjudant Brian Verhallen mag zij ook meefeesten met het 44-jaar feest van de carnavalsstichting. Meike en Brian zijn het achtste jeugdkoppel dat met carnaval de middagfestiviteiten gaat leiden. Samen met hun eigen dansgroep de Ieniemienies, het animatieteam en mascotte Rokkie wordt het carnaval voor de jeugd één groot feest.
​Zondagmiddag werden zij in het beroemde Ossekarretje de zaal binnengebracht. Nadat zij met hun officiële versierselen werden omhangen zijn beiden hartelijk verwelkomd door de jeugdprinselijke hoogheden uit Oss en Berghem. Dat ging niet zonder slag of stoot. Voordat de onderlinge medailles uitgewisseld werden, zijn er pannenkoeken gebakken en werd paard gereden in de zaal. 
Jeugdgrootvorstin Meike, Oskaris de achtste, is elf jaar en gaat naar de Korenaer, zij zit in groep 7 bij juf Shirley en Rianne. Haar grootste hobby is haar pony Baily en vier konijnen. Op school is zij goed in rekenen en handenarbeid en ze is, zoals zij zelf zegt, een echt feestbeest. Ze drinkt graag ijsthee en met een frietje is ze al gauw tevree. Samen met haar Adjudant Brian gaat zij er een heel, heel groot feest van maken. 
Brian van 12 gaat naar juf Margreet van het Baken. Scouting bij Dorus Rijkers is zijn ding en zeilen vindt hij fantastisch. Maar de twee honden zal hij ook zeker niet vergeten. Brian drinkt met carnaval liefst een cola en een frikadel erbij is niet verkeerd natuurlijk! 
Meike en Brian hebben vorig jaar al flink feestgevierd samen en daarom is het te verwachten, dat dit jaar ook geweldig wordt voor hen beiden. Allebei hun papa’s zijn ook al Grootvorst geweest bij de Raauw Ossekar. Met de Raauw Ossekar gaan zij, voor het carnaval begint, al verschillende activiteiten af. Op vrijdag voor carnaval gaat ook de Dansgarde met hen mee naar scholen om de kinderen warm te maken voor het grote feest.