Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 5 feb 2012

Investering Bouwhal goed besteed

Op uitnodiging van de S.C.V.O. “De Ossekoppen “ kwamen zaterdag 28 januari2012, 2 wethouders en een aantal raadsleden naar de bouwhal voor carnavals wagens van de S.C.V.O. Tijdens de opening in november 2011 van de bouwhal was dit initiatief ontstaan. Na een welkomswoord door de president van de S.C.V.O. en koffie met dikke mik bezocht het gezelschap de diverse hallen. Frank de Rijk van de combinatie de Krinkelkoppen/Foempers en Willem van Loon van “dan hedde ok we' “ gaven een indruk hoe wagens worden opgebouwd. Bij C.V. “`t Kennet” deden Marijn Pittens en Chris Bolmans het bouwproces van de wagens uit de doeken. Wethouder Rene' Peters en Reina de Bruijn waren onder de indruk van wat er aan de Gewandeweg met de financiele bijdrage van de Gemeente Oss is gerealiseerd.
​Talrijke vrijwilligers van de Osse Carnavals verenigingen, onder aanvoering van Hans Boerboom en Pedro Hermkens, hebben hun schouders onder dit project gezet. De praktische ondersteuning door inzet van mankracht en materieel van Hofmans Transport berijf en Marcel Wittenberg Oss B.V. transport en grondwerk waren onontbeerlijk. Leden van 6 carnavalverenigingen bouwen ieder in een afzonderlijk compartiment hun eigen carnavalswagen voor de optocht. Voor dag en dauw en vaak tot in de late uurtjes wordt er gewerkt aan de ware kunstwerken van ijzer, staaldraad, gaas,schuim,tempex en papiermarche. Bij 2 carnavalsverenigingen zijn speciale jeugd groepen ontstaan, die de handen uit de mouwen steken. Een heel verschil met voorgaande jaren toen in onverwarmde schuren, garages, opslagplaatsen op verschillende locaties de wagens voor de Osse optocht werden gebouwd.
De wagenbouwers van de bouwhal  gaan nu voor een nieuw doel: genomineerd worden om mee te doen aan de Halfvasten optocht in het Ossekoppenrijk. De eerste 3 winnaars van de alle optochten worden geselecteerd om hun wagens te laten zien aan een groot publiek tijdens  de Halfvasten optocht in Oss op zondag 18 maart 2012.