Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 8 feb 2012

Het 50+ bal weer een schot in de roos!

De 50-plussers werden zondag 5 februari 2012 in de hal van de Spieghelsalon van Vivaldi, de residentie van de S.C.V.O. ,verwelkomd met gezellige accordeonmuziek. De Spieghelsalon was prachtig versierd en de tafels voor de gasten zagen er uitnodigend uit. De commissie zorgde dit jaar voor een verrassing: de gasten werden bij binnenkomst op de foto gezet door de hoffotograaf Hans van de Brink. Later in de middag werden de foto’s aan de gasten uitgereikt. De medewerkers in de bediening zagen er verzorgd en herkenbaar (met badge) uit. Alles was tot in de finesses geregeld. Nog voordat Prins Dook I en zijn gevolg de feestzaal binnentrad, werd er al volop gedanst.
​Om 14.30 uur moesten de danslustigen de vloer vrij maken voor de President, de hoogheden Dook I en adjudant Antoon en Jeugdprins Cas en Adjudant Joop. Daarnaast waren er de Huppelkes, de meisjes van Between, de Prinsengarde, de Raad van Elf, de raad van Halluf Elluf en natuurlijk de Prinselijke hofkapel Kiep Kwajt. Prins Dook I proefde de sfeer goed aan en hield het officiële deel kort zodat de danslustigen konden doen waar voor ze gekomen waren: dansen dat het een lust was. Dook I is een fantastische gastheer, hij maakte menig dansje, sloeg geen polonaise over en sprak  - voor zover mogelijk – met alle aanwezige gasten. Het eerste gastoptreden werd verzorgd door Jaap Bressers, een sitdown comedian die met zelfspot over zijn handicap voor de lach met een serieuze ondertoon zorgde. Het tweede optreden werd verzorgd door leerlingen van de dansopleiding Artiest Dans Urban van het Rijn IJssel in Arnhem onder leiding van Erwin van de Wouw. Met een spetterend optreden waren zij een van de hoogtepunten van deze middag.

Daarnaast was het enorm genieten van het dansorkest Boemerang. Van foxtrot tot Spaanse wals, alles kwam deze middag voorbij. Zodra de eerste tonen van Boemerang klonken, stroomde de dansvloer vol. Het winnende liedje van het MaaslandLiedjesfestival werd opgevoerd door de winnaars ‘Los Zand’; zij brachten met hun outfit en optreden de nodige hilariteit met zich mee. Vooral de teksten hebben een basis voor een heerlijke meezinger. De bediening serveerde tussen alle optredens door heerlijke hapjes. Tegen het einde van de middag werd het gewicht van de ‘Osse mik’ in een uitvoering van 1 meter bij 30 centimeter door prins Dook I bekendgemaakt. Michiel Bakker was de gelukkige winnaar. Met de nieuwe aanpak, kan de Stichting Carnavals Viering Oss  weer terugzien op  een succesvolle middag, die een goede start is voor het komende Osse Carnaval. 

Ineke van den Bogaart