Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 5 mrt 2012

HALFVASTENOPTOCHT EERSTE MAAL IN OSSEKOPPENRIJK

Op zondag 18 maart vormt de Osse binnenstad voor de eerste maal het sfeervolle decor voor de Halfvastenoptocht. Oss neemt het stokje over van Zeeland en zet daarmee een jarenlange traditie voort. De organisatie is in handen van Stichting Carnavals Viering Oss ‘De Ossekoppen’ (SCVO). De SCVO heeft deze activiteit in goed overleg overgenomen van de Halfvastenfeesten organisatie in Zeeland, maar geeft het evenement wel een eigen gezicht. SCVO-president Robert-Jan Steegman: "Sommige tradities zijn de moeite waard om in ere te houden, de Halfvastenoptocht is er daar zeker één van. Daarom zijn we blij dat we de ´tocht der tochten´ naar Oss hebben gehaald. We willen de Halfvastenoptocht laten uitgroeien tot de Champions League voor optochtwagens en loopgroepen uit heel Zuid-Nederland. Met gezellige horecapleintjes, sfeervolle terrassen en optredens van muziekkapellen."
​Bijzondere happening
Met de Halfvastenoptocht komt er voor veel carnavallisten een einde aan een mooi carnavalsseizoen. Alle 1e, 2e en 3e prijs-winnaars van optochten uit heel Nederland kunnen deelnemen. De SCVO haalt alles uit de kast om er een bijzondere happening van te maken en verwacht een massale opkomst van bezoekers die willen genieten van de prachtige groepen, praal- en prinsenwagens. De eerste bezoekers worden om elf over elf verwacht, de optocht gaat om elf over een van start. De burgemeester zal de optocht opstellen vanaf de Oostwal in Oss. De entree is gratis. 

Vervoer naar en in Oss
Aan de Kantsingel wordt een transferium ingericht, om bezoekers met pendelbussen naar de Osse binnenstad te brengen. De NS staat klaar om bezoekers vanuit de richtingen Den Bosch en Nijmegen naar het evenement te vervoeren. Het NS station Oss ligt op loopafstand van de optocht route.

Prijsuitreiking tijdens spetterende  afterparty 
Na afloop van de optocht, rond 16.00 uur, zal er in sporthal de Rusheuvel een spetterende afterparty losbarsten. Voor deze gelegenheid heeft discotheek Elberco de sporthal omgebouwd tot een mega feest tempel  waar Prins Dook d´n Urste tevens de winnaars van de diverse categorieën bekend zal maken. Om 18.00 uur zal Jack Kunkels met o.a. zijn nieuwe single  'de mooiste tijd van het jaar'  het dak eraf zingen. Vanaf 20.00 uur zullen Pap en Pudding de zaal vermaken met vele hits. Natuurlijk zal 'Dikke Ria' hierbij niet ontbreken.