Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 5 mrt 2012

DANSFESTIVAL BIJ DE RAAUW OSSEKAR

Nog voor het Halfvasten is, organiseert de Raauw Ossekar een festival dat zonder polonaise toch veel met carnaval van doen heeft. Het wordt een middag waarop dansgardes uit het hele land nog eens laten zien waar zij in hun plaats de feestvierders mee vermaakt hebben. Zo kennen vele carnavalsclubs en verenigingen hun eigen dansgarde, soms dansmariekes genoemd. Deze oefenen het hele jaar door op zeer verschillende niveaus. Optredens buiten carnaval zijn misschien minder bekend, maar voor de dansgardes zijn het hele jaar door vele wedstrijden. Dat kunnen door officiële dansorganisaties gejureerde wedstrijden tot vrijblijvender presentaties zijn.
Op zondagmiddag 11 maart om 12.00u is in wijkcentrum D’n Iemhof in Oss het vijfde Dansfestival. Van elf verenigingen komen dansgroepen hun beste kunnen vertonen. Het programma varieert van showdans en gardedans tot solodansen. Het is geen wedstrijd, maar een presentatie van hun dansen, waarbij zij van de beoordelende jury een rapport krijgen. Er wordt gekeken naar uitstraling, show, algemene indruk, muziekkeuze, originaliteit en amusementswaarde. 
Voor de dansgardes een mooie gelegenheid eens bij elkaar in de keuken te kijken. Voor het publiek een gezellige middag met veel variatie. De groepen komen uit Boven Leeuwen, Niftrik, Nuland, Macharen, Beneden Leeuwen, Oss, Doetinchem en Gouda. De entree is tot 16 jaar 1 euro, voor ouderen 2 euri. De dansen worden uitgevoerd tussen 13.00 en 16.00 uur. Rond 17.30u zal de middag afgesloten worden.