Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 4 nov 2013

NIEUWE GROOTVORST RAAUW OSSEKAR BEKEND: GROOTVORST LEON DUN URSTE

De eerste nieuwe hoogheid van het Osse carnaval is bekend. Bij de Raauw Ossekar is zaterdagavond Grootvorst Leon dun Urste gepresenteerd aan publiek en Raad van Elf. Samen met zijn adjudant Jack wordt het een druk jaar met vele feestelijkheden.
In een goedbezochte residentie de Hille werd het duo om elf minuten over tien onthuld. Stipt op dat tijdstip werd het Ossekarretje de zaal in gereden. Echter, uit het karretje kwamen de Jeugdgrootvorst en –adjudant gesprongen.  Logisch, bleek al snel, want Grootvorst en Adjudant stonden als altijd als Raadslid op het podium. 

Niet voor de eerste keer staat het tweetal voor deze taak, alleen ditmaal zijn de rollen omgekeerd. In 2007 was Jack Coehorst Grootvorst en werd hij terzijde gestaan door Leon Kersten. Deze samenwerking moet goed bevallen zijn en wordt dit jaar dus in een andere variant voortgezet. Hun vriendschap bestaat al 32 jaar. 

Valkenswaard is de woonplaats van Leon I en het Osse carnaval is hem in 2007 goed bevallen. Als logistiek medewerker is het heen en weer reizen geen bezwaar en Raadslid bij de Raauw Ossekar worden was dus een logische stap. Liefhebberijen van de nieuwe Grootvorst zijn vissen en voetbal (uiteraard met PSV als favoriet). 
Adjudant Jack (49) is vakleerkracht tuinbouw in Rosmalen. Jack is begonnen als vrijwilliger bij de Raauw Ossekar en is nu ook bestuurslid. Daarbij is hij ook druk betrokken bij de wagenbouw.
Beide hoogheden zullen vaak bij de vele carnavalsfeesten in en rond Oss aanwezig zijn; het plan is er een geweldig seizoen van te maken.