Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zaterdag, 16 nov 2013

Osse Stadsprins Mariëlle I verrast Groene Engel!

Tijdens het 11-11 Bal in een bomvolle Groene Engel is zaterdag de 50e Osse Stadsprins Mariëlle I onthuld door President Robert-Jan Steegman van de Stichting Carnavals Viering Oss. Om exact 21.22 uur werd afscheid genomen van voorganger Edward I en Adjudant Frans. Daarna kwam vanachter een levensgroot filmdoek Zijne Doorluchtige Hoogheid Mariëlle I tevoorschijn en werd ook Adjudant Diana voorgesteld aan het verbaasde publiek. Voor het eerst in 50 jaar Oss Openbaar Carnaval werden immers twee vrouwen benoemd als Stadsprins en Adjudant. Ook voor het eerst valt deze eer te beurt aan de zoon of dochter van een eerdere Stadsprins.

De Osse Stadsprins is – samen met Adjudant en Raad van Elf -  een parodie op het gemeentelijk bestuur en daarmee het symbolisch middelpunt van het Osse Carnaval. De Geheimraad met daarin onder andere burgemeester Wobine Buijs is unaniem van mening dat dit op het lijf geschreven is van carnavalsvierster in hart en nieren Mariëlle Henzen - Van Boekel. Om de symboliek en de traditie te onderstrepen gaat zij net als haar voorgangers gekleed in rokkostuum, steek en veren. 

Stadsprins Mariëlle I (4x11 jaar oud), is een geboren en getogen Osse. Zij is getrouwd met Dennis Henzen waarmee ze twee kinderen, Pip en Loek, heeft. Mariëlle I is eigenaar van reisbureau Travel Team. Verder is zij onder andere actief binnen de promocommissie van MHC, bij de MR van de Nicolaasschool en in de activiteiten commissie de Stichting Sahelp. Mariëlle I is dochter van de 22e Osse Stadsprins en Twidde Prefesser van de Ossekoppen Akademie John van Boekel.

Ook Adjudant Diana van Brakel – Van Lieshout (39 jaar) is afkomstig uit Oss. Samen met haar man Edwin heeft ze twee zoons: Wessel en Mels. Naast het moederschap ondersteunt ze haar man in zijn bedrijf EVB Administratie en Belastingadvies, is zijn instructeur detailhandel op Het Hooghuis locatie Singel en werkt zij als office manager bij Car Media. Net als de Stadsprins een echte duizendpoot!

Samen met de zaterdag ook geïnstalleerde Jeugdprins Laurens I en zijn Adjudant (en neef) Loek  willen Mariëlle I en Adjudant Diana met alle Ossekoppen en Ossenekses laten zien dat ‘Unne Geel Blauwe unne Gouwe verdient’ (jaarmotto) in het 50e jaar Openbaar Carnaval in Oss. De eerste gelegenheid daarvoor is het Maaslands Carnavalsliedjes Festival, georganiseerd door P.C.S "de Raauw Ossekar", op zaterdag 23 november in het Oude Theater.

Toelichting tips (voor de betere cryptogrammenoplosser :) )

  1. Wit i.p.v. geel: logo Travel Team en MHC Oss
  2. Twidde: Tweede Van Boekel als Stadsprins
  3. Hoogwerker: reisbureau en adjudant werkzaam bij HOOGhuis
  4. … met die kale: echtgenoot Dennis Henzen schijnt vroeger haar gehad te hebben
  5. 50+: meer dan 50% van de bevolking is vrouw
  6. Transport: zorgt voor transport van zoveel mogelijk Ossenaren van en naar hun vakantie
  7. 11 4 39: Stadsprins is 4 x 11 oud en Adjudant 39
  8. Motorwerk:  onderneemster bij Travel Team, dus TT (Assen)
  9. Tweemaal uniek: eerste vrouw en eerste zoon of dochter van Stadsprins die Stadsprins wordt. Ladies first zullen we maar zeggen
  10. Linkse meester: adjudant (linkerhand ZDH) is werkzaam als instructeur op Hooghuis
  11. Is net vader: net als pa nu Stadsprins.
Onthullingsvideo