Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug dinsdag, 19 nov 2013

ZATERDAG MAASLANDS CARNAVALS LIEDJES FESTIVAL

Elf deelnemers doen mee met het MCLF in het Oude Theater komende zaterdagavond. Om 20.00 begint het muzikale carnavalsfeest. Het is de eerste keer dat het liedjesfestival in de voormalige bioscoop wordt gehouden. De organiserende Raauw Ossekar heeft hoge verwachtingen van de gezelligheid van deze avond.
Na de opwarmend optreden van de Smartlappers gaan allerlei carnavalsclubs het publiek de hele avond bezighouden; winnaar van vorig jaar en kansmaker op het winnen van de wisseltrofee Los Zand,‘t Kennet, Doet Hier Iets, BB en de Klooiers, nieuwkomer de Hekkensluiters, Hartnekkig Tog met Dow & Jones, de Narrestampers, Kiep Kwajt en de Lege Legbatterijen, Echt Fout en Sjaak en Peer. Al deze groepen brengen een nieuw gecomponeerde carnavalskraker op het podium. 
Er is ook een nieuwe categorie liedjes dat gaat voor de titel Maaslandse smaakkraker; tot nu toe enige deelnemer hierin is CV de Afschuimers met het lied Ons Cafeeke. Naast alle al genoemde kapellen klinken ook de vrolijke noten van The Blue Band en Vrûg Ligt. De avond wordt afgesloten met een afterparty vol gezellige sfeermuziek. 
Volgende week staan de groepen met de beste zes nieuwe liedjes en de winnaar van Maaslands Smaakkraker al in de studio. Daar worden de krakers opgenomen en zijn vanaf 19 januari gratis beschikbaar op het internet.