Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 24 nov 2013

’T KENNET WINT LIEDJESFESTIVAL MET “D’N OSS ZIET ABRAHAM”

Bij het Maaslands Carnavals Liedjes Festival zat de stemming er al vanaf de allereerste minuut goed in. Het Oude Theater blijkt een fantastische lokatie voor dit 33 jarige muzikale carnavalsfeest. Deelnemers, publiek en organisatie De Raauw Ossekar zijn enthousiast en dat was de hele avond volop te merken.
​Na de opening door Grootvorst Leon dun Urste en Adjudant Jack was er een optreden van De Smartlappers dat ook nog stemmingverhogend werkte.  In drie voorrondes werd door de elf deelnemers opgetreden. Daarbij werd door een vak- en publieksjury bepaald welke zes groepen door konden naar de Finale. Alle Finalisten gaan deze week naar de studio voor een opname,die vanaf 19 januari gratis is te downloaden. Extra daarbij is het nummer “Ons Cafeeke” van CV de Afschuimers, die de tekst van “Ons Café” van Django en Frans Duits nieuw leven in hebben geblazen. Hun creatie verdiende de titel Maaslandse Smaakkraker.

Na de spannende Finale werd bekend welk nummer dit carnavalsseizoen ingaat als de Maaslandse Carnavalskraker; “D’n Oss ziet Abraham” van CV ’T Kennet. De tekst van hun lied refereert aan het 50 jarig jubileum van Stichting Carnavals Viering Oss. Samen met dweilkapel De Klooiers zullen zij nog vaak te horen en te zien zijn bij allerlei carnavalsfeesten in het Ossekoppenrijk.

De tweede plaats is op anderhalf punt behaald door BB en de Klooiers met “ik krijg de kriebels”, Doet Hier Iets werd derde met het lied “de allerlaatste”.

De presentatieprijs, uitgereikt door Stadsprins Marielle en Adjudant Diana,  is door 2 groepen behaald; de Hekkensluiters en Los Zand. De poedel, een prijs van de President van de SCVO vind een nieuw thuis bij Echt Fout.

De volledige uitslagen en foto´s van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival zijn te vinden op www.raauwossekar.nl