Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 20 jan 2014

JEUGDGROOTVORST OSKARIS DE TIENDE VOORGESTELD AAN HET PUBLIEK

Jeugdcarnaval kan niet zonder goede leiding. Daarom zijn er Jeugdprinsen en Jeugdgrootvorsten bedacht. Ook in het Ossekoppenrijk zijn er enthousiaste jonge carnavalvierders die voorop lopen bij allerlei feesten. De Raauw Ossekar heeft zondagmiddag Jeugdgrootvorst Oskaris X en zijn Adjudant aan alle bezoekers gepresenteerd. In het bijzijn van de Jeugdprinsen en Prinses en hun Adjudanten uit Oss en Berghem hebben zij hun entree bij het Osse carnaval op de kaart gezet.
​Calvin Timmermans en Ricardo Plehn lopen voorop in de polonaises in de Hille met de carnavalsfeesten dit seizoen. Deze twee jongemannen van basisschool de Blinkerd (bij meester Joop) en de Herman Broereschool (juf Diana en meneer Freddy) zijn van plan er een geweldig feest van te maken. 

Jeugdgrootvorst Oskaris X, Calvin Timmermans, zit het carnaval in de genen. Voor zover zijn geschiedenis ons terugvoert waren zijn overgrootouders al actief in het carnaval. Calvin heeft zelf twee keer de eerste prijs gewonnen in de Osse Jeugdoptocht. Met een opa bij de Vrolijke Vagebonden en carnavalswortels tot in Gouda moet dat goedkomen. Ricardo vindt alle dagen van het carnaval even leuk en je doet hem een plezier met een colaatje of een upje. 

Sportief zijn de jonge hoogheden van de Raauw Ossekar wel. Van trampoline springen tot taekwondo, gamen en het verzamelen van militaire spullen, zij weten wel raad met hun tijd. Maar tijd voor het carnaval maken zij zeker vrij. Wij gaan nog wel van hen horen de komende tijd! Samen met hun dansgarde, de Ieniemienies en de Raauw Ossekar, gaat het de twee kanjers zeker lukken een fantaaaasties mooi feestje te maken.