Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug vrijdag, 7 feb 2014

50e Grootstedelijke Optocht

Dit jaar is het de 50e keer dat in Oss de carnavalsoptocht plaatsvindt. Eentje met een gouden randje dus! Wagenbouwers zijn al maanden in touw om de mooiste praalwagen ooit te maken. Nu Oss een echte carnaval bouwloods heeft, hoeven de bouwers gelukkig niet meer in de kou te werken, zoals vroeger. En dat is te zien aan het niveau van de praalwagens die aan de Osse optocht meedoen.
​Om 13.11 uur vertrekken zo´n 70 inschrijvingen, variërend van praalwagens, loopgroepen tot losse lopers, van de Oostwal in zuidelijke richting. In de meeste straten en op enkele wagens zorgen muziekkapellen voor de juiste Brabantse carnavalssfeer. Gelijk vooraan, bij de eerste wagens, worden folders uitgedeeld, met de namen van alle deelnemers en bijbehorend startnummer.In de carnavalskrant, die 12 februari verschijnt als bijlage bij weekblad Regio Oss, staat een illustratie van de optochtroute.Ook op de website www.scvo.nl onder de rubriek SCVO 'optocht' kunt u alvast een mooi plekje langs de route uitzoeken.

Gevel versierwedstrijd voor omwonenden

Vanaf september zijn de wagenbouwers druk in de weer om van de Osse optocht een groot feest te maken. Omwonenden laten hun dankbaarheid blijken door  de gevel van hun huis met vlaggen en dergelijke, uitbundig te versieren. Voor de bezoekers van de optocht is het kleding advies: carnavalesk !