Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 23 feb 2014

Wagenbouwers tellen af ...

Over zeven dagen is het zover! Na maanden van noeste arbeid komen de mooiste creaties van de wagenbouwers uit hun loodsen, schuren en stallen. Vaak moeten op de ochtend van de optocht nog de grote kopstukken bovenop het karkas gezet worden. De naaisters brengen de kleding, passend bij het thema. De vrouwelijke vrijwilligers die meelopen in de optocht, leggen nog een laatste hand aan hun make-up. Schoongespoten tractoren worden van stal gehaald. Het feest waar maanden voor gewerkt is, de grootstedelijke optocht, gaat zondagmiddag 2 maart om 13.11 uur vanaf de Oostwal van start.

De verwachting is dat zeker zo´n 60 startnummers worden uitgereikt met minstens 1100 deelnemers. De startnummers zijn verdeeld over een aantal categorieën: grote wagens, loopgroepen met wagen, loopgroep groot en loopgroep klein en dan nog induviduelen. Een deskundige vakjury beoordeelt de deelnemers op een aantal aspecten. Het publiek mag via de mobiele telefoon haar stem uitbrengen.

Na 18.00 uur wordt in de paraplutent  op het Ossekoppenlplein de uitslag bekend gemaakt.

Wie sleept de eerste prijs in de wacht, en welke top drie gaat voor de hoofdprijs tijdens de Osse Hallufvasten optocht? In de Osse Hallufvasten optocht strijden de beste wagenbouwers van Brabant en Gelderland om de hoogste eer. Dit jaar op zondag 6 april.