Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 2 mrt 2014

Intocht van Prins Marielle 1 kondigt het naderende Osse carnaval aan.

Zaterdagmiddag 23 februari declameerde prefesser John van Boekel de legende van Ossie d`n Os, en hoe die na vele omzwervingen verzeild was geraakt aan het Ossermeer. Een aantal hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig om Ossie uit zijn winterslaap te doen ontwaken om hem mee te nemen naar het centrum van Oss.
​Het werd een heel bijzondere middag, niet alleen omdat in Hotel de Weverij, het  prinselijk paleis in carnavalstijd, de vlag werd gehesen, maar ook omdat Prins Marielle en de adjudant aan de Osse brandweer een beleefdheids inspectiebezoek brachten.
En nadat de geel / blauwe vlag bij het City hotel, het jeugdprinselijk paleis, was gehesen, trok de stoet naar d`n Heuvel.
Prins Marielle1 en de adjudant onthulde daar het monument, ter herinnering aan allen die het Osse carnaval een warm hart toedroegen, maar er niet meer bij kunnen zijn.
Na de voordracht van de President van de SCVO, waarin de betekenis van het monument, een vergrootte replica van de scepter, werd uitgelegd, was residentie ' de Ontmoeting' het einddoel van de intocht van de Prins.
Vrijwilligers van het Osse carnaval werden hier verrast met de ROSSette van de Prins.
Met het aantal vrijwilligers jaren als basis, werden muzikkanten van de kapellen, leden van carnavalsverenigingen en ook commissieleden van de SCVO door Prins Marielle 1 vereerd met de ROSSette van de Prins.